‘Bayrak İndirme’ye Tepkiler Sürüyor

Tarih : 2014-06-10 / Kategori : Gündem

‘Bayrak İndirme’ye Tepkiler Sürüyor

              Iğdır Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Kamber Güzelkaya, Lice'de yaşanan olayı kınayarak tüm vatandaşları evlerine ve iş yerlerine Türk bayrağı asmaya davet etti.

              Iğdır Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Kamber Güzelkaya,Dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, ''08 Haziran 2014 günü Diyarbakır'da bulunan 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığına ait kışla içinde direkte asılı bulunan, vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin birliğinin sembolü, rengini şehitlerimizin kanından alan Türk bayrağının bölücü örgüt tarafından indirilmesini üzüntü ile karşılıyor, olayı da şiddetle kınıyorum'' dedi.

                Güzelkaya, yaptığı açıklamada ayrıca, Uğruna milyonlarca Türk milletinin akıtmış olduğu ulus olarak vaz geçilmezimiz ay yıldızlı bayrağımızın indirilmesi milletimizi yaralayıp incilttiği gibi şehitlerimizinde kemiklerini sızlatmıştır. Ulus olarak şerefimiz ve şanımız olan gök maviliğinin süsü şehidimizin son örtüsü olan ay yıldızlı bayrağımız uğruna çanakkalede 253 bin vatan evladı kanlarını bu topraklara oluk oluk akıtmış ancak bayrağı göklerden indirmemiştir. Bayrağımıza yapılan çirkin hayince haraketi şidetle kınıyor umuyoruzki faalin ve olaya göz yumanların örnek derecede cezalandırırlar." şeklinde konuştu.

              Daha sonra Kıbıs gazileri derneği başkanı İsmet Tağal, Bayrak adlı şiiri okudu. Basın açıklamasına Asimder Başkanı Göksel Gülbey, Kıbıs gazileri derneği başkanı İsmet Tağal, Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal, Şehit ve Gazi aileleri yakınları katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.