Iğdır Kültür Ve Turizm Müdürlüğü Emitt Turizm Fuarına Hazırlanıyor

Tarih : 2014-12-12 / Kategori : Kültür & Sanat

Iğdır Kültür Ve Turizm Müdürlüğü Emitt Turizm Fuarına Hazırlanıyor

          Her yıl İstanbul’da yapılmakta olan EMİTT Fuarına bir çok ülkenin yanı sıra, ilimizi temsilen Kültür ve Turizm Müdürlüğü katılmak için çalışmalarını hızlandırdı.

 

         Türkiye’nin en büyük fuarlarından olan EMİTT’e (19. Doğu Akdeniz uluslar arası seyahat ve turizm fuarı) katılmak ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmek üzere hazırlıklarını sürdüren İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman ENGİNDENİZ “Ankara tanıtım günlerinde, İzmir fuarında olduğu gibi ilimizi EMİTT turizm fuarında da başarıyla temsil etmek üzere hazırlanmaktayız. Bu çalışmalarımız da en büyük desteği ilimiz Valisi sayın Davut Haner’den, Vali Yardımcılarımızdan, değerli Belediye Başkanlarımızdan ve kurumlarımızdan almaktayız. Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak personellerimle birlikte gece gündüz demeden Iğdır’ın tanıtımı, yöresel yemeklerimiz, tarihi yerlerimiz, folklorümüzle, kültürel çalışmalarımızı sergilemek, gelen misafirlerimizi Iğdır gıdalarıyla ağırlayıp, damak tadını tattırarak yolcu etmek için EMİTT fuarına katılacağız. Iğdır’ımızı layık olduğu şekilde temsil edeceğiz.” dedi.

           EMİTT Fuarı  İstanbul’da 22-25 Ocak tarihleri arasında yapılacaktır.

         Müdür ENGİNDENİZ EMİTT Turizm Fuarının tarihi geçmişini şöyle özetledi;

         “EMİTT’in Tarihi Gelişimi EMİTT Fuarı ilk kez 1997 yılında İstanbul’da Tüyap’ın Tepebaşı’ndaki Fuar Merkezi’nde Voyager-Uluslararası Turizm ve Tatil fuarı adıyla gerçekleştirildi.1998 yılında da Voyager adıyla gerçekleştirilen fuar üçüncü yılına girerken hızla büyümüş, artık Tepebaşı’ndaki yere sığamaz olmuştu.Bunun üzerine fuar 1999’da Tüyap’ın Tepebaşı’ndaki 2500 metrekarelik alanından TÜYAP’in Beylikdüzü’ndeki yerine taşınarak, burada 4 salonda 7000 metrekarelik bir alanda gerçekleştirildi.1999’da fuarın yeri ile birlikte adı da değişti. Voyager o tarihten sonra EMİTT- Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı adıyla yapılmaya başlandı.İlk iki yıl iç turizm ağırlıklı olarak gerçekleşen fuar, bölge ülkelerinden ve uluslar arası turizm camiasından büyük ilgi görmeye  başladı.EMİTT Fuarı yalnız katılan ülke sayısı, kurulan stand ve alan olarak büyümekle kalmadı, Türkiye’nin turizmdeki aynası oldu.Türkiye’de turizmde birçok ilk EMİTT Fuarında başladı. Türkiye’nin turizmdeki durumu ve gelişimi EMİTT’ten izlenir hale geldi.EMİTT fuarı, 16 yıl içinde Avrupa’nın en büyük 5. turizm fuarı olmayı başarmıştır. Önümüzdeki yıllarda ise yine turizm alanında gerek yurt dışında gerekse yurt içinde farklı projeleri hayata geçirme planları bulunmaktadır. Ayrıntılı bilgi için www.emittistanbul.com adresini ziyaret edebilirsiniz.”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.