İlahiyat Fakültesi Öğrencilerine Yemen’de 6 Ay Dil Eğitimi Fırsatı

Tarih : 2015-02-04 / Kategori : Eğitim

İlahiyat Fakültesi Öğrencilerine Yemen’de 6 Ay Dil Eğitimi Fırsatı

            Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz beraberindeki heyetle, Yemen'e yaptığı ziyarette 2 üniversite ile Mevlana Değişim Programı kapsamında protokol imzaladı. 

 

Geçtiğimiz günlerde Sudan’ın Başkenti Hartum’da düzenlenen Sudan-Türk Üniversiteleri İşbirliği Forumu ve Eğitim Fuarına katıldıktan sonra Yemen’e geçen Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şadi Eren, Rektör Danışmanı Öğr.Gör. Hakan Güngörmez ve Araştırma Görevlisi Adem Eryiğit ile birlikte bir dizi temaslarda bulundu. Akademik işbirliği konularında görüşmeler yapan Rektör Yılmaz, Yemen’in önde gelen üniversitelerinden Sanaa Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Al Azhar Üniversitesiyle işbirliği protokolleri imzaladı. İlahiyat Fakültesi hazırlık sınıfında okuyan öğrenciler kendi istekleriyle imzalanan bu protokolle 6 ay Iğdır’da, 6 ayda Yemen’de Arapça dil eğitimi alma fırsatı buldu. 

Rektör Yılmaz, 2 üniversite ile Mevlana Değişim Programı kapsamında protokol imzaladıklarını ifade ederek, "Mevlana Programı kapsamında öğrenci ve öğretim görevlisi değişimi protokolleri imzaladık. Bunun yanında lisans ve lisansüstü düzeyinde öğrencilerin üniversitemize kabulleri konularını görüştük. Sosyal, kültürel ve bilimsel işbirliği konularında da görüşmelerimiz oldu. Daha önce de yurt dışından üniversitelerle benzer protokoller imzalamıştık. Bu protokoller sonucunda üniversitede farklı kültürlerden öğrencilerle çeşitliliği arttırdık. Özellikle öğrencilerimizin 6 ay Yemen’de Arapça dil eğimi alacak olması bu fakültemize olan ilgiyi büyük oranda arttıracak. Ziyaretlerimizle hem üniversitemizin hem de Iğdır'ın tanıtımını yaptık. İnşallah ülkemize, şehrimize ve üniversitemize hayırlı olur." dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.