Iğdırlı İşadamı Ve Iğdır Dernek Başkanı Kurban Güneş Milletvekili Aday Adaylığı İçin İstişare Toplantısı Yaptı

Tarih : 2015-02-16 / Kategori : Siyaset

Iğdırlı İşadamı Ve Iğdır Dernek Başkanı Kurban Güneş Milletvekili  Aday Adaylığı İçin  İstişare  Toplantısı Yaptı

          Bursa’da yaşayan iş adamı ve Iğdır Dernek Başkanı Kurban Güneş önümüzdeki 2015 milletvekili genel seçimlerinde Bursa AK Partiden milletvekili aday adaylığı olma konusunda STK başkanlarıyla istişare toplantısı yaptı.

 

          Uzun süredir Bursa’da yaşayan ve Bursa’ya sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi alanda hizmet eden, halen Doğa Grup Şirketleri Başkanlığı, Iğdır Dernek Başkanlığı, Azerbaycan Kültür Derneği, KAI Federasyonu yönetiminde aktif görevde bulunan, Sivil Toplum Kuruluşları, Bursa bürokrasisi, Bursa siyasi parti yönetimleri, Belediye başkanlıkları ve milletvekilleri ile sıcak ilişkilerde bulunan ve herkes tarafından takdire değer kişiliği ile ön plana çıkan Kurban Güneş; 2015 milletvekili seçimlerinde aday adaylığını görüşmek için KAI Federasyonu, Ardahan Federasyonu, Kars dernekleri, Ardahan derneği, Iğdır derneği, Bursa Azerbaycan Kültür derneği, Bursa Karapapak-Terekeme  derneği, Bursa MELTAŞ  derneği, Kars Merkez Alçılı köy dernekleri başkanları ve iş adamları ile milletvekili aday adaylığı konusunda istişare için bir araya geldiler.

           Toplantıda tek tek söz alan başkanlar ve işadamlarının ortak kararlarını KAI Federasyonu Başkanı Sabri Akgün açıklandı; “ Bizler için siyasi görüş ikinci plandadır. Kurban Güneş’in milletvekili adayı olma yolundaki düşünce ve görüşlerini bizlerle paylaşması ve fikirlerimize saygı duyması bizleri memnun etmiştir.Çünkü KAI yöresi ve Kafkas Türklerini temsil eden herhangi bir siyasi temsilcimiz yoktur.Önümüzdeki bu süreçte siyasi görüşleri bir kenara bırakıp, seçilebilir pozisyonda aday olan hemşerilerimize destek olacağız. Farklı düşünceler olabilir, ama önemli olan birlik ve beraberliğimizdir, şartlar ne olursa olsun yeniden yapılanma ve hareket etmek gerekiyor. Önümüzdeki fırsatları değerlendirerek, hemşerilerimize bireysel değil de grup olarak destek vereceğimiz konusunda ortak kararımızdır.” dedi. Kurban Güneş’e desteklerini bildiren STK başkanları ve iş adamları hayırlı olsun dileklerinde bulundular. Güneş, istişare toplantısı sonrası yaptığı açıklamada başkanlara ve işadamlarına teşekkür ederek, önümüzdeki hafta içinde AKP İl başkanlığına aday adaylığı başvurusunu yaparak çalışmalarına başlayacağını söyledi.

Ali Ergül/Bursa

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.