İmam Hatip Lisesinden Okuma Şenliği

Tarih : 2015-04-29 / Kategori : Eğitim

İmam Hatip Lisesinden Okuma Şenliği

           ZÜBEYDE HANIM BULVARINDA 150 ÖĞRENCİ KİTAP OKUDU

 

         Iğdır İmam Hatip  Anadolu Lisesi Öğrencilerinden oluşan 150  öğrenci Zübeyde Hanım Bulvarında oku  yazısı oluşturarak kitap okudular.

            Okul tarafından hazırlanan “Güneşi Tutuşturmak için Kandilleri yakalım” projesi kapsamında Zübeyde hanım Bulvarında yapılan okuma etkinliğine katılan il Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, “Okuma kampanyası başlattık, her yaştan her alandan kişilerin gelip kitap okumalarını istiyoruz. Çocuklarımızın bilgisayar ortamından kurtulmasını, kötü alışkanlıklardan uzaklaşması için öğrencilerimizi kitapla buluşturduk. Kitabın kokusunu alsınlar diye. Kitabı okumasını sevdirmeyi amaçlıyoruz. Kitap okumayı gerçekleştirmeliyiz. Çocuklarımız sanal alemden uzaklaşmalı. Rabbimizin ilk emri olan “Oku” emrini yerine getirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

            Okul müdürü Ali Bekirhan’da proje hakkında bilgi vererek, “okulumuzda kitapları koridorlara taşıdık. İsteyen öğrenci kitabı alarak okuyor. Amacımız öğrenci, veli, öğretmenlerimize okumayı sevdirmek Türkiye’ye sevdirmek. Kitapları kapalı kapılar ardından çıkararak öğrencilere ve velilerimize sunduk. Okulumuzdaki kitap sayısını %50 artırdık. Başarımız arttı. Türkiye’ye de yansıyacaktır.” şeklinde konuştu.

Etkinliğine katılanlarda proje ile daha çok kitap okuduklarını kendilerini geliştirdiklerini söylediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.