Tuzluca’da kadın seçim bürosu açıldı

Tarih : 2015-05-07 / Kategori : Siyaset

Tuzluca’da kadın seçim bürosu açıldı

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde KJA bileşenleri tarafından Kadın Seçim Bürosu açıldı.

 

            Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında KJA bileşenleri tarafından Kadın Seçim Bürosu açıldı. Açılışa KJA bileşenlerinin yanı sıra HDP Iğdır Milletvekili adayları M.Emin Adıyaman, Kıznaz  Türkeli, DBP-HDP il, ilçe eş başkanları, Tuzluca belediye eş başkanları ile çok sayıda yurttaş katıldı. 

           Seçim bürosu açılışı öncesi HDP Milletvekili adayları Tuzluca merkezde bulunan esnafları gezdi. Esnaf gezme esnasında adayların AKP, CHP ve MHP seçim bürolarını da ziyaret etmeleri dikkat çekti.

           ‘Kobanê’de kadınlar insanlığın onurunu kurtardılar’

            Kadın Seçim Bürosu açılışı öncesi ilk olarak konuşan Tuzluca Belediye Eş Başkanı Neşegül Can, kadınların Kobanê’de insanlığın onurunu kurtardığına dikkat çekerek” Daiş çetelerine karşı mücadele eden YPJ-YPG güçleri insanlığın onurunu kurtardılar. Şimdi sıra 8 Haziran’da Türkiye’de bulunan tüm halkların insanlıklarının ve inançlarının kurtarma günüdür. Gün birleşme ve yolsuzluğa karşı çıkma günüdür. Bu süreçte tüm halklar el ele vermeye ve yolumuzdaki bütün engelleri ve barajları aşmaya davet ediyorum. Hepinizi Kobanê direnişi ruhuyla saygıyla selamlıyorum” dedi.

       ‘HDP iktidar olursa AKP gibi sözde kadın bakanlığı kurmayacak’

         Ardından konuşan HDP Iğdır Milletvekili adayı Kıznaz Türkeli ise HDP’nin AKP gibi sahte bir kadın bakanlığı kurmayacağına dikkat çekerek” HDP bütün kadınları sosyal güvence altına alacaktır. Aynı zamanda iktidar partisinin kadınlar için kurduğu gibi sahte bir bakanlık değil direk kadın bakanlığı kuracaktır. Kadın bilincimizle baktığımız zaman HDP’nin gerçekten bir kadın partisi olduğunu görüyoruz. Bu mücadelede kadınlarımız Rojava’da Kobanê’de fabrikalarda grevlerde en ön saflarda yer alıyorlar. Barikatları aşıyorlar ve geliyorlar” dedi.

        ‘HDP kadın-erkek eşitliğini pratikte sağlamış durumdadır’

          Açılışta son olarak konuşan Iğdır Milletvekili adayı M.Emin Adıyaman ise HDP kadın erkek eşitliğini pratikte sağlamış durumda olduğuna dikkat çekerek” 

           HDP kadın erkek eşitliğini sağlamış durumdadır. Bunun içindir ki seçim sürecinde açtığımız bürolar sadece erkeler için değil de kadınla için de seçim bürosu gerklidir. Kadının siyasette yer alması, toplumda ifade etmesi ve gücünü, iradesini ortaya koymak açısından büyük bir önem arz ediyor. 

          Pratikte gördüğünüz gibi kadına biçtiğimiz değerin ve saygının ifadesi olarak böyle bir seçim bürosu açmış bulunmaktayız” dedi.

          Yapılan konuşmaların ardından KJA bileşenleri tarafından kadın seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.