Gödekli’de görkemli karşılama

Tarih : 2015-05-12 / Kategori : Siyaset

Gödekli’de görkemli karşılama

       HDP Iğdır Milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Gödekli Köyünde düzenlenen etkinliğe katıldı.

 

         Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Gödekli köyünde gerçekleşen buluşma etkinliğine HDP Iğdır Iğdır Milletvekili adayları M.Emin Adıyaman, Kıznaz Türkeli, DBP-HDP Iğdır il eş başkanları, il genel meclis eş başkanlarının yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Etkinlik alanı DBP-HDP bayrakları ile süslendi. 

Buluşma yoğun ilgi nedeniyle mitinge dönüştü. Şölen havasında geçen buluşma ilk olarak alana gelen kitle tarafın müzik ve davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla başladı. Her iki milletvekili adayı konuşmalarına anneler günü mesajı ile başladı.

Halayların ardından ilk olarak kitleye seslenen DBP Iğdır İl Eş Başkanı Murat Yerlikaya, gördükleri manzara karşısında hiçbir barajın duramayacağına dikkat çekerek ”Bu seçimin ayrı bir özelliği var. 

Bugün burada Gödekli halkını çoluğu çocuğuyla bu alanda görüyorsak biliyoruz ki artık karşımızda hiçbir baraj duramayacaktır” dedi. ‘HDP’liler zorla değil yüreğiyle alanı dolduruyorlar’

Konuşmasına anneler gününü kutlayarak başlayan HDP Iğdır Milletvekili adayı Kıznaz Türkeli ise, kendilerinin başka parti başkanları gibi kimseyi zorla alana getirmediklerini, alana gelen kitlenin yüreğiyle meydanı doldurduğuna dikkat çekerek ”Iğdır’a stajyer başbakanı yollamışlar. Bu başbakan da  kendisiyle birlikte çevre illerden kitle getirmiş. Bu yetmemiş genelge yayınlatarak tüm kurum çalışanlarını oraya zorla toplamış. Buradan o kitleyi de gördüm. Sizin gibi yüreğiyle bu alanı dolduranları da gördüm. İşte aramızdaki far budur” dedi.

          ‘Kürtler, tarihin hiçbir döneminde esir alınamadı’

           Etkinlikte son olarak konuşan HDP Iğdır Milletvekili adayı M.Emin Adıyaman ise Kürtler tarihin hiçbir döneminde esir alınamadığını belirterek ”Özgürlük sevdalısı olan Kürtler, tarihin hiçbir öneminde esir alınamadı, alınamayacaklar bu günde alınamazlar. Kürtler bu coğrafyayı kendilerine mekan, düşmanlarına zindan ettiler. Biz tarihte dün de vardık, bugünde varız. Biz bu topraklarda tam 10 bin yıldır yaşıyoruz. Kürtler var ve yaşadığı coğrafyanın ismi Kürdistan’dır” dedi.

Adıyaman son olarak tankıyla, topuyla askeri ve polisi ile Iğdır’a gelen Başbakan’ın bu zulüm altında halktan oy istediğine dikkat çekerek ”Ne kadar jandarma, polis varsa seferber edildi. Bu yetmedi. Dışardan polis takviyesi getirtti. Bu da yetmedi kobra helikopterler sabaha kadar başımızda gezindi. 

         Komşu illerden otobüsle izleyici taşıdı. Şimdi bu karton başbakan nereye gittiğini karıştırmış olsa gerek. Herhalde Iğdır Ermenistan ile sınır oraya gittiğini zannediyor. Şimdi sizlere soruyorum. Tankı, topuyla ve kobrasıyla Iğdır’a geliyor ve sıkılmadan bu zulüm altında oy istiyor” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.