Adaylar köy ziyaretlerine devam ediyor

Tarih : 2015-05-14 / Kategori : Siyaset

Adaylar köy ziyaretlerine devam ediyor

       HDP Iğdır Milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında köy ziyaretlerine devam ediyor.

 

       Aralarında HDP Iğdır Milletvekili adayları M.Emin Adıyaman, Kıznaz Türkeli’nin bulunduğu kalabalık heyet Seçim çalışmaları kapsamında Tuzluca ilçesine bağlı köylere ziyaret gerçekleştirdi. Pirli, Karabulak, Söğütlü, Güllüce Molakamer, Abbasköy, Gedikli, Kamışlı köylerine gerçekleşen ziyarete köylüler adaylara yoğun ilgi gösterdi.

         Emekli albay Kürt halkından oy istiyor’

           Köy ziyaretleri esnasında Karabulak köyünde köy sakinlerine seslenen HDP Iğdır Milletvekili adayı M.Emin Adıyaman AKP’de 2’nci sırada aday olan emekli albayın sıkılmadan Kürt halkının huzuruna çıkarak halktan oy istediğine dikkat çekerek ”Burada özelikle şunu belirtmek isterim. AKP’nin emekli albay adayı var. Kürt halkının kanına girmiş. Bunu görmemezlikten gelerek bir de bu halkın huzurunda oy istiyor. Sanki bu Kürt halkının özgürlüğü için mücadele etmiş, emek vermiş gibi utanmadan bu halkın önüne çıkıp oy verin diyor” dedi.

         ‘Kadınlarımızın Rojava ruhuyla seçim mücadelesini yürüteceğine inanıyorum’

           Söğütlü köyünde halka seslenen HDP Iğdır Milletvekili adayı Kıznaz Türkeli ise bu seçim mücadelesinde kadınların Rojava, Kobanê ve Şengaldelki kadınların direniş ruhuyla yer alacağına inandığını belirterek ”Sizler Kürt Özgürlük Mücadelesi’nin her zaman arkasında durmuşsunuz. 

         Özelikle kadın arkadaşlarıma sesleniyorum. Kadınlarımızın bu seçim mücadelesine Rojavadaki, Kobanedeki ve Şengaldeki kadın ruhuyla katılacağına yürekten inanıyorum” dedi.

          ‘1 oy bile bu seçimin kaderini değiştirebilir’

          Ardından konuşan HDP Iğdır Milletvekili adayı M.Emin Adıyaman ise 1 oyun bile her şeyi değiştireceğine dikkat çekerek “Şimdi 1 oy belki bizler için hiçbir şeydir. Kiminiz ya bir oydur sandığa gitmesem de olur diye düşünebilirsiniz. Ama bunu unutmayın yağmurda damla damla yağıyor. Sonra oluyor sel ve önüne gelen her şeyi Tayyip’in önümüze koyduğu barajı da yerle bir ediyor. İşte bir oya böyle yaklaşmamız lazımdır” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.