70. Yıl Cumhuriyet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Mezuniyet Töreni

Tarih : 2015-05-14 / Kategori : Eğitim

70. Yıl Cumhuriyet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Mezuniyet Töreni

          Iğdır 70. Yıl Cumhuriyet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi  2014-2015 yılı mezunları için bir tören düzenlendi.  

 

     Iğdır Üniversitesi  Karaağaç kampüsü salonunda düzenlenen mezuniyet töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Okul Müdürü Şengül Yıldız  tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

              Okul Müdürü Şengül Yıldız, “Saygı değer misafirler, sevgili öğrencilerim

             2014-2015 Eğitim Öğretim yılı okulumuz Hemşirelik ve Acil Tıp Teknisyenliği alanı Yemin Törenine hoş geldiniz.

           Okulumuz 1991-92 yılından beri sağlık ordusuna kalifiye eleman yetiştirmektedir. Şimdiye kadar kendimize ait bir okul binamız olmamasının yarattığı sıkıntılara rağmen görevimizi en iyi şekilde icra ettik. Bu yıl kendi okul binamıza geçerek bu olumsuzluklardan kurtulacağımıza inanıyorum.Okulumuz mezunlarının iş bulma olanakları  diğer meslek lisesi ve lise mezunlarına kıyaslandığında oldukça yüksektir.Okulumuza öğrenci yerleştirilmesinde TEOG sınavları sonuçlarına bakıldığında bu yıl itibariyle 368-440 puan aralığı ile öğrenci alındığı görülmektedir. Bu durum okulumuza gelen öğrenci kapasitesinin de yüksek olduğunun bir göstergesidir.    Bu nedenlerle Mesleki  tanıtım ve algı farklılığı oluşturarak ufuklarını genişletmek için Mezun öğrencilerimiz önlisans ve lisans eğitimi içinde sürekli yönlendirilmektedir. Bunun için de gerek meslektaşları ve gerekse  diğer mesleklerden bireyleri okulumuza davet ederek öğrencilerimizde farklı bakış açıları ve değerlendirme yapmalarına imkan sağlanmıştır.   Öğrencilerimiz mezun olduktan  sonra sınavsız Üniversite önlisans programlarına  mezun oldukları alana en yakın bölümlere, özellikle Iğdır üniversitesi başta olmak üzere çevre Üniversitelerin Sağlık Yüksek Okullarına  devam etmektedir. Başarılı öğrencilerimizden bazıları  Üniversite sınavı ile hukuk, mühendislik, öğretmenlik yada başka alanlara da  geçmiştir.     Bu yıl mezun olacak öğrencilerimizin mesleklerine bağlılığını perçinleyecek olan yemin törenine katılarak bizi onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ederim.“ dedi.

              Ardından mezun olan öğrenciler tarafından meslek andı okundu. Hemşirelik  bölümünden Okul birincisi Epruz Yıldırım ve ATT birincisi Gamze Duman tarafından konuşma yapıldı. Her iki öğrencide okulda çok şeyler öğrendiklerini belirterek mezun oldukları için mutlu olduklarını belirttiler. Mezun olan öğrencilerin kep atma töreninin ardından program sona erdi.

                     Mezuniyet törenine Milli Eğitim Şube Müdürleri  Sedat Bilir, Hüseyin Kıran, Cabbar Turan,  Devlet Hastanesi yetkilileri, okul müdürleri öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.