Vatandaşın Acil Servis Çilesi Devam Ediyor

Tarih : 2015-07-21 / Kategori : Sağlık

Vatandaşın Acil Servis Çilesi Devam Ediyor

Geçtiğimiz günlerde vatandaşlardan birisi daha acil serviste uğradığı haksız muamele karşısında üzüntüsünü dile getirdi. 

 

              Hastanedeki acil servis doktoru tarafından maruz kaldığı kötü muamele sonucu gazetemize açıklamada bulunan Barış Kaya ve eşi Zübeyde Kaya şunları söylediler:
            “6. ayin sonralarında eşim Zübeyde Kaya’yı, çalıştığı işyeri olan Hacı Ali Parim Çocuk Yuvası’ndan doğum izni almak üzere Iğdır Devlet Hastanesi’ne götürdük. Kadın Doğum Uzmanı Dr. Murat Özkarcı bize doğum izni raporunu vermeden direk olarak aşağılayıcı ve hakaret edici kelimelerle bizi odasından kovdu.
            18.07.2015 Cumartesi günü saat 11:00 civarında eşim gebeliğinden dolayı rahatsızlandı. Tekrar Iğdır Devlet Hastanesi’nin acil servisine götürdük. Acil serviste nöbetçi Dr. Murat Özkarcı bizi görür görmez iki hastane güvenliğini ve polis memurunu çağırtarak; ‘ben bu hastaya bakmam, dışarı çıkartın. Hastanızı alın Özel Bulut Hastanesine götürün 80 TL vererek muayene olun’ diye karşılık verdi. Bende eşimin bu durumundan dolayı Dr. Murat Özkarcı ile münakaşaya girdim ve nihayetinde hastaya bakmadan dışarıya çıkardı bizi. Oradan çıkıp Özel Bulut Hastanesi’ne gittik. Oradaki doktorlar, eşimin düşük riski olduğu için bizi tekrardan Devlet Hastanesi’ne gönderdiler. Biz tekrar Devlet Hastanesi’ne gitmek zorunda kaldık. Dr. Murat Özkarcı tekrardan, devlet hastanesi babasının kendi mülküymüş gibi hastama bakmadan gitti. Eşimin bu durumundan dolayı çok rahatsız oldum. Aramızda münakaşa oldu. Eşimi o durumda bırakıp karakola gitmek zorunda kaldım. Bu durumu sonradan soruşturduğumuzda diğer hastalara da aynı muamele yapıldığını duyduk.
            Bu sorunlara bizzat şahit olan hamile eşim sinir krizi geçirdi, bayıldı. Zamanında müdahale edilmediği için sezeryenle erken doğum yapmak zorunda kaldı. Eşim, bir gün yoğun bakımda kaldı ve doktorlar doğan çocuğumun ise bir hafta gözetim altında kalması gerektiğini söylediler. Doktorlar ayrıca, doğumdan hemen önce yaşanan travmadan dolayı eşimin psikolojik destek alması gerektiğini belirttiler.
            Hipokrat yemini etmiş bir doktorun hasta muayenesinde ayrım yapmasını ve hastaya bakmayı reddetmesini şiddetle kınıyoruz.
            Olaydan sonra Başhekim’in çağırmasına rağmen doktorun hastaneye gelmemesine bizzat şahit olduk. Olaydan sonra şikâyetimizi dinleyen başta Sayın Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen’e ve eşimle ilgilenen Sayın Başhekim Aydın Çağaç’a hem eşim adına, hem de şahsım adına teşekkür ediyorum.
            En önemli kurumlardan birisi olan hastanelerde bir daha böyle bir olaya kimsenin maruz kalmamasını temenni ediyoruz.”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.