Iğdır HDP ve AKP'dedi

Tarih : 2015-11-02 / Kategori : Siyaset

Iğdır HDP ve AKP'dedi

1 Kasım'da yapılan genel seçimlerde Iğdır'da süprizler yaşandı. 

       MHP ülke genelinde yaşadığı oy kaybını, Iğdır'da da yaşadı. 
        Iğdır eski belediye başkanı Nurettin Aras, MHP'nin oylarının yanısıra, HDP'ninde ciddi oylarını aldı.
       Oyunu en çok Iğdır’da artırdı
       HDP 48.975, AKP 28. 750, MHP 11.790 oy aldı. Iğdır Milletvekili HDP M. Emin Adıyaman, AK Parti Nurettin Aras Iğdır’ı Mecliste temsil edecek.
      AK Parti’nin en çok oyunu artırdığı il Iğdır oldu. 7 Haziran’da Iğdır’da % 11,73 oy alan AK Parti, 1 Kasım seçimlerinde oy oranını % 31,42’ye yükseltti.
      Iğdır’da oyunu yüzde 21 artıran AK Parti; Şanlıurfa ve Bingöl’de yüzde 18, Erzurum’da yüzde 16, Elazığ ve Gaziantep’te yüzde 14, Aksaray, Bayburt, Bitlis, Karabük, Kayseri ve Kütahya’da ise yüzde 13 oranında oy artışı sağladı. 
        AK Parti’nin Iğdır milletvekili adayına saldırı
Iğdır’ın merkez Karakuyu köyüne kalabalık bir grupla giden Ak Parti birinci sıra milletvekili adayı Nurettin Aras ve beraberindekilere iddiaya göre HDP’liler taş ve sopalarla saldırdı.
    Seçim sandığının bulunduğu okuldaki sınıfa girdiklerinde sandık kurulu üyelerinin çembere alnıdığını iddia eden Nurettin Aras, “Bu olaya müdahale ettik. ’Bu demokrasiye yakışmaz, burası hukuk devleti’ dedik. Bize, ’Siz buraya nasıl gelirsiniz ? Buradan size birşey çıkmaz’ dediler. Bize hakaret etmeye başladılar ve kavga çıktı. Sandık güvenliği açısından zaaf içerisinde olduğunu görmek beni üzdü. Aşağı yukarı 1 saat kadar orada mahsur kaldık. Canımızı zor kurtardık. Sandık başkanı yaralandı. Demek ki bu bölgelerde sandık güvenliğini sağlanması bazı provakatörlerin, bazı şahısların tekeline bırakılmış. Çok üzüntülüyüm. 6 otomobil taş ve sopalarla hasar verildi” dedi.
    HDP’nin Iğdır Milletvekili adayı Mehmet Amin Adıyaman ise olay yerine gelerek kalabalığı yatıştırmaya çalıştı.
         HDP adayı Adıyaman,  Aras’a geçmiş olsun dileğinde bulundu. Özel korumaları tarafından Karakuyu İlköğretim Okulu’na alınan aday Aras olay yerine gelen Jandarma ve polisler tarafından çıkarıldı ve Iğdır’a döndü.
    

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.