HDP Iğdır İl örgütünden seçim değerlendirmesi

Tarih : 2015-11-03 / Kategori : Siyaset

HDP Iğdır İl örgütünden seçim değerlendirmesi

HDP Iğdır İl Örgütü basın açıklaması ile yapılan genel seçimleri değerlendirdi.

 

    Türkiye’de gerçekleşen genel seçimler in ardından HDP Iğdır İl örgütü basın açıklaması gerçekleştirerek seçimleri değerlendirdi. Seçimleri değerlendirmeden önce civar illerden gelen öğrencileri uğurlama esnasında teşekkür konuşması yapan HDP Iğdır Milletvekili M.Emin Adıyaman HDP ‘nin gençlerin partisi olduğuna dikkat çekerek” HDP aslında gençlerin partisidir. HDP’nin felsefesi de beyni de gençlerdir. He ne kadar iradenizi bu seçim için bizlere emanet etmişseniz de esas ideolojinin taşıyıcısı ve esas mücadelenin dinamiği siz gençlersiniz “dedi. Yapılan konuşmaların ardından çevre illerden gelen öğrenciler uğurlandı. Uğurlamanın ardından seçim değerlendirmesi yapmak için HDP Iğdır il binasına geçildi.
‘Seçim ihlalleri yaşandı’
    HDP Iğdır il binasın gerçekleşen basın açıklamasında konuşan HDP Iğdır Milletvekili M.Emin Adıyaman Türkiyenin genelinde olduğu gibi Iğdır özgününde de seçim ihlallerinin yaşlandığına dikkat çekerek” AKP’nin 7 Haziran seçimi taban alındığında yüzde 9 oy artışı yapması tüm Türkiye kamuoyunun kafasında ciddi bir soru işaretidir. Iğdır özgününde seçim günü birçok sıkıntı ile karşılaştık. Başta polisin AKP’nin lehine çalıştığına tanıklık ettik. Seçmenimizin yoğun olduğu sandıklarda psikolojik terör estirdi. Seçmenlerimize üst araması yapıldı. Kimlik sorgulaması yapıldı. Bundaki kasıt seçmeni ürkütmek ve seçmenin iradesini sandığa yansıtmaktı. Bu uygulama birlikte pek çok seçmenimizin sandığa gitmediğini gördük. Bunun yanı sıra sandık başkanlarının henüz seçim başlamadan önce sandık tutanakları sandık üyelerine imzalamış olduğunu gördük.2 ayrı okulda ve 2 ayrı sandıkta bu uygulama ile karşılaştık. Bunun anlamı sandıktan ne çıkarsa çıksın buraya istenilen rakamın yazabilecektiler. Bu boş senede imza atma gibi bir durumdu” dedi.
    Adıyaman son olarak HDP’nin kendi oyunu koruduğunu belirterek” Biz işin bu tarafından ziyade az öncede ifade ettiğimiz gibi bizim açımızdan bir başarısızlık yok. Biz burada oyumuzu koruduk. Bir miktar az önce bahsettiğim yapılan uygulamalardan dolayı insanlarımız sandığa gitmedi. Ama şu iyi bilinmelidir. Başta AKP olmak üzere bir başka partiye giden oyumuz yoktur” dedi.
    ‘Tek amacım halklar arasında köprü kurmaktı’
    Ardından konuşan HDP Iğdır eski Milletvekili Kıznaz Türkeli ise tek amacının halklar arasında köprü kurmak olduğunu belirterek” Sürece bir baktığımızda Türkiye genelinde partimize yönelik gözaltılar, tutuklamalar, parti binalarımızın yıkılması bize karşı uygulanan topyekûn baskılar herkes tarafından görüldü. Iğdır özgününde de her sabah kalktığımızda ya bir seçilmişimiz gözaltındaydı ya da bir parti çalışanımız. Bir korku duvarı yaratılmak istendi. Kısmen de bunda başarılı olundu. Şuan aldığımız seçim sonucu yaşanan baskıya, gözaltlılarına rağmen bir başarıdır. Şahsım HDP’ de aday olduğunda tek düşüncem halklar arasında köprü kurmaktı. Bu köprü üzerinde halklarımız eşit, özgür ve adalet bir biçimde geçmesini sağlayacağız demiştik. Biz söylediğimiz her şeyin arkasındayız. Bizim mücadelemiz ne seçimle başlamıştır ne de seçimle sona erecektir” dedi.
‘Seçim süresince gözaltı ve tutuklamalarla güne başladık’
    Basın açıklamasında son olarak konuşan HDP Iğdır İl Eş Başkanı Cesim Katar ise seçim süresince her sabah gözaltı ve tutuklamalarla kalktıklarına dikkat çekerek” İlimizde 4 aydan beri gözaltı ve tutuklamalar oldu.
     Belediye eş başkanlarımız, Parti çalışanlarımız, meclis üyelerimiz tutuklandı. Çocuklarıma günaydın demeden sabah erken saatlerinde telefonum her çaldığında acaba bugün kimi gözaltına aldılar diye evden çıktım. 
        Bunu sonuna kadar da yaptılar. Adamlar 400 milletvekili almak için bu ülkeyi kana buladığını hepimiz gördük. 
          Buna en gel olmak için tüm çabayı sarf ettik. Ben burada tüm halklara, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.