COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ (CBS) PROJESİ TAMAMLANDI

Tarih : 2018-11-17 / Kategori : Genel Haber

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ (CBS) PROJESİ TAMAMLANDI

          Ülkemizin köy ve köy bağlılarında yaşayan kırsal nufusumuzun yol, içme suyu, atık su, sulama suyu gibi temel alt yapı ihtiyaçlarının karşılanması, yapılan hizmetlerde sürekliliğin ve hizmet kalitesinin arttırılması, yatırımların hızlı ve daha ekonomik bir şekilde gerçekleştirilebilmesi ve hizmet süreçlerinin kolay yönetilebilmesi için Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) alt yapısına ihtiyaç duyulmuştur. 

 

Bu bağlamda;  Iğdır Valiliği himayelerinde, İl Özel İdaresince CBS donanım ve yazılımı kurulmuş, Köydes Kırsal Alan Coğrafi Bilgi Sistemi çalışmalarına 2015 yılında başlanılmıştır. Köydes CBS sisteminin kurulmasının akabinde araziden veri toplama çalışmaları başlatılmıştır.
Köydes Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) Projesi kapsamında,  Iğdır İl sınırları içerisinde bulunan 162 adet köy ve köy bağlısının tamamında CBS veritabanına yüklenilmek üzere İl Özel İdaresi ve Köydes tarafından tesis edilen; 2245 km köy yolu, 4380 adet Yol Sanat Yapıları (Köprü, Menfez, Büz),  1265 km İçme Suyu Hattı, 683 adet İçme Suyu Hat Üstü Yapısı, 33 km Kanalizasyon Hattı, 390 adet Kanalizasyon Hat Üstü Yapısı, 102 km Sulama Suyu Hattı,  569 adet Sulama Suyu Hatüstü Yapısı,  1148 adet Resmi Yapılara (Cami, Muhtarlık, Mezarlık, Aşevi, İmam Evi, Eğitim ve Sağlık Tesisleri) ait koordinat ve öznitelik bilgileri toplanmıştır.
CBS projesini tüm safhaları ile eksiksiz olarak tamamlayan ilk illerden olan Iğdır, ülkemiz genelinde öncü durumdadır. 
Vali  Enver Ünlü, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti; “Mevcut verilerin doğru, güvenilir ve organize bir şekilde sayısal ortama aktarılması için İl Özel İdaremiz bünyesinde bir ekip oluşturduk. Yapılan çalışma neticesinde, Köydes CBS veritabanı için gereken saha çalışması il sınırları dahilinde eksiksiz olarak tamamlanmıştır. Tamamlanan veri çalışması KÖYDES CBS veritabanına yüklenerek sistem hizmete açılmıştır.
Bu çalışma sayesinde Iğdır merkez ve ilçelere bağlı tüm köylerin sayısal haritalarının bütünlenmesiyle, verilere doğru ve hızlı bir biçimde ulaşılacak ve kullanıcılar tarafından Iğdır’a ait tüm istatistikî, fiziki verilere ulaşabilecektir.
Bu projenin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası