TÜRK EĞİTİM SEN´DEN İSTİŞARE TOPLANTISI

Tarih : 2019-11-14 / Kategori : Genel Haber

TÜRK EĞİTİM SEN´DEN  İSTİŞARE TOPLANTISI

           Türk Eğitim Sen Aralık  İlçe Başkanı Fahrettin Demirel’in  başkanlığında düzenlenen istişare toplantısında, üyelerle bir araya gelindi.
                  Bir lokantada  Türk Eğitim Sen ve Kamu Sen İl başkanı Ali, Arslan  ve  Türk Eğitim Sen Aralık İlçe Başkanı Fahrettin Demirel başkanlığında, istişare toplantısı düzenlenerek üyelerle bir araya gelindi.         
                 

   Daha sonrasında programda bir konuşma yapan Türk Eğitim Sen İl Başkanı Ali  Arslan, davalarının gönüllere girmek olduğunu belirtti.
                 Başkan Arslan: “ Öncelikle 24 kasım Öğretmenler gününüz kutlu olsun. Türk Eğitim-Sen Aralık İlçe Temsilciliği olarak düzenlemiş olduğumuz istişare yemeğinde ‘Cesur Yürekli´ üyelerimizle bir araya geldik. Malazgirt Meydan Muharebesi´nde, İstanbul´un Fethi´nde, Kurtuluş Şavaşı´nda, son 40 yıldır ülkemizin başına musallat olmuş terör belasında, Zeytin Dalı Harekatı´nda ,Barış Pınarı hareketin de ebediyete uğurlanan şehitlerimize 1979´da Gaziantep´te öğrencileri önünde katledilen ilk şehit öğretmen Mehmet Saygıgüder´den son şehit öğretmen Necmettin Yılmaz´a kadar tek suçları insanlara bir şeyler öğretip, doğru yolu göstermek olan tüm ‘vatan sevdalısı´ eğitim şehitlerimize  Allah’tan rahmet diliyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi tüm bağlaçlarda; amasız, fakatsız, lakinsiz, şüphesiz ve şartsız devletimizin yanındayız. Bizim ilkemiz önce ülkemiz, davamız adam kazanma, gönüllere girme davasıdır. Bu sebeple eğilip bükülmeden, yanlışa yanlış deme erdemliği göstererek, kimseyi kandırmadan, kimsenin hakkına girmeden (adaylık, performans değerlendirme, mülakat vs), mazluma âh ettirmeden, yetkili veya yetkisiz ama etkili, adam gibi sendikacılık yapmaya devam edeceğimizin sözünü bir kez daha verdik. Katılımlarınızdan dolayı  değerli Şube Yönetim Kurulu üyelerine ve saygıdeğer üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
                Gazi Antep'te Türkçe öğretmeni Saadet H. 6 katlı apartmanın terasından atlayarak yaşamına son vermesine de değinen Arslan, şunları söyledi.”Öğretmenimize Allah’tan rahmet diliyorum. Öğretmenimiz maalesef baskı ve mobbinge uğramaktan bıktığı için çok sevdiği öğrencilerinden mesleğinden hayatına son vererek ayrılmak zorunda kalmıştır. Maalesef bugün malum sendika ve sırtını sendikaya dayamış idareciler öğretmenlerimize her türlü baskı ve mobbing uygulamaktadır. Buradan idarecilere ve malum sendikacılara sesleniyorum. Elinizi vicdanınıza koyarak görev yapın görevini yapan öğretmenler üzerinden eliniz çekiniz.”
      Arslan,”Her zaman sizin desteğinize ihtiyacımız var, desteğinizi görüyoruz. Sizlerle varız. Bundan sonra da sizlerle beraber olacağız. Bu arada farklı toplantılarımız da olacak. Her şart altında sendikasına sahip çıkan ve her zaman mücadelesinde ön saflarda yer alan sizlere şükranlarımı sunuyorum. Sizler yapılan baskılar karşısında herkesin sindirildiği günümüzde her türlü maddi ve manevi sıkıntılara katlanarak Türk Eğitim Sendikasının yöneticiliğini kabul etmiş ve başarı ile yürütmüş fedakar ve cefakar kardeşlerimizsiniz. Kurumların tamamında üyelerimizin üzerinde ciddi bir baskı vardır. Bu baskılar ve adam kayırmacılık çok planlı ve sistematik bir şekilde yapılmaktadır. Biz gerek Türkiye Kamu Sen ve gerekse Türk Eğitim Sen olarak bu baskıları kırmak için gerekli her türlü girişimde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı
              Iğdır Turkav başkanı Kurban Parlar Tuzluca Türk Eğitim Sen ilçe başkanı   Savaş Acar ile üyelerin katıldığı yemekli toplantı  yapılan konuşmalar sonrasında program sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.