Başkonsolos Guliyev’den Nezaket Ziyareti

Tarih : 2019-11-14 / Kategori : Haberler

Başkonsolos Guliyev’den Nezaket Ziyareti

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, Yeşil Iğdır ve 15 Temmuz gazetelerinin Sahibi ve genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş’ı makamında ziyaret etti. 

Yaklaşık 15 yıldır Iğdır, Kars ve İstanbul’da Konsolos yardımcısı olarak  görev yapan ve daha sonra Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu görevine atanan Nuri Guliyev, Doğu ve Güneydoğu illerinden kendisine bağlı 17 ilde konsolosluk hizmetlerini aralıksız sürdürmekle kalmıyor, illerde ki törenlere de iştirak ederek Azerbaycan’ın kardeş ülke Türkiye’de de  varlığını hissettiriyor. 

 Iğdır’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıl dönümü münasebetiyle Iğdır’a gelen ve bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Başkonsolos Guliyev, Yeşil Iğdır ve 15 Temmuz gazetelerinin sahibi ve genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş’ı da ziyaret ederek bir süre hasbihal ettiler. 

Azerbaycan Başkonsolosu Nuri Guliyev ziyarette yaptığı açıklamada: “Bu gün Iğdır’ımız için önemli bir gündür. Bu gün Iğdır’ın Ermeni çetelerinden kurtarılışının 99’uncu yıl dönümüdür. Bu önemli günde Iğdır’da olmak, bu bayram havasını kardeşlerimizle birlikte teneffüs etmek benim için en büyük mutluluktur. Umumi Lideri Merhum Haydar Aliyev’in dediği gibi; ‘Biz iki devlet bir milletiz’ dolayısıyla bu kurtuluş bayramı bizim öz bayramımızdır. Tüm Iğdır halkının kurtuluş bayramını yürekten kutluyorum. Bu vesileyle Iğdır’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdim. Akşam’da kurtuluş resepsiyonuna katılacağım. Bilindiği üzere Iğdır’ın merkezinde bulunan Haydar Aliyev Parkı, Belediye ve Valiliğin kararı ile boşaltıldı. Parkın yapımı için sona gelinmiştir. Kısa sürede güzel bir mimariyle, Haydar Aliyev ismine layık bir park inşa edilecektir.” Dedi. 

Yeşil Iğdır ve 15 Temmuz gazetelerinin sahibi Cabbar Şıktaş’da yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir.’ İki kardeş ülkenin, iki kardeş halkı elbette ki sevinçte ve kederde bir bütün olacaklardır. Fırsat buldukça gazetemize yapmış olduğunuz ziyaret, Azerbaycanımızın bizlere gösterdiği ilginin, muhabbetin bir göstergesidir. Nazik ziyaretinizden ötürü teşekkür ediyorum.” Dedi.  

 

Foto Galeri
Başkonsolos Guliyev’den Nezaket Ziyareti Başkonsolos Guliyev’den Nezaket Ziyareti Başkonsolos Guliyev’den Nezaket Ziyareti

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası