Ermeniler Türkiye'nin Garantör Olduğu Nahçivan’a Saldırdı

Tarih : 2020-07-15 / Kategori : Genel Haber

Ermeniler Türkiye'nin Garantör Olduğu Nahçivan’a Saldırdı

           Azerbaycan”ın Tovuz şehrine saldıran Ermenler, Türkiye’nin garantör ülke olduğu Nahçivan’a  14-15 Temmuz gecesi  Şerur, Babek ve Ordubat vilayetlerine saldırarak ateşkesi ihlal etmişlerdir.

                 Azgın Ermeniler 4 gün önce Azerbaycan”ın Tovuz bölgesine saldırmış ve 4 askerimizi şehit etmişlerdi. Devam eden çatışmalarda 100”ün üzerinde Ermeni askeri öldürülürken, Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin Generali Polat Heşimov ile birlikte bir Albay, iki Binbaşı ve üç Subay toplam 7 komutan şehit olmuş ve çatışmalar şu anda şiddetli bir şekilde devam etmektedir.

        Azerbaycan”ın Tovuz bölgesinde şiddetli çatışmalar devam ederken.  Ermeniler geçmişte olduğu gibi vahşice saldırılarına devam etmekte, hiçbir ilke, kural, yasa tanımadan saldırılarını sürdürmektedirler.

                Türkiye’nin garantör ülke olduğu Nahçivan’a saldıran Ermeniler, 1992 yılında Karabağ’a saldırdıkları gibi, Nahçivan’ın Sederek ve Şerur kentlerine de saldırmışlardı. Şimdi yine aynı senaryo tekrar etmekte ve Tovuz’da ateşkesi ihlal ederek başlattıkları savaş’ı yine ateşkesi bozarak Şerur, Babek, ve Ordubat şehirlerine saldırarak tekrar etmişlerdir. Dünya kamuoyunun sessiz kaldığı saldırılarda Ermenilerin Nahçivan”a yaptığı saldırıda ağır silahlar kullanıldığı öğrenildi. 

Facebook Beğenenler

  1. akay Aktaş 2020-07-15 20:23:04

    Bildiğim kadarıyla Nahcivan'da hatırı sayılır askeri birliğimiz vardır. Orada süs ya da tatil için bulunmadıklarına göre bir avuç Ermeni çapulcusuna cevap verip hadlerini bildirsinler.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.