Ermeniler Ateşkes Anlaşmasına Uyup Mayın Haritasını Vermiyorlar

Tarih : 2021-06-05 / Kategori : Gündem

Ermeniler Ateşkes Anlaşmasına Uyup Mayın Haritasını Vermiyorlar

Yeşil Iğdır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Iğdır İl Temsilcisi Cabbar Şıktaş Ermenilerin döşediği mayınların patlaması sonucu yaşamını yitiren gazeteciler için bir açıklama yaptı.

Şıktaş yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Ermenilerin kural tanımaz tutumu ve ateşkes anlaşmasını ihlal etmesinin ardından çıkan Azerbaycan Ermenistan savaşı 44 gün sürmüş ve Ermeniler aldıkları ağır yenilgi  neticesinde soluğu Putin’in yanında alarak arabulucu olmasını istemişlerdi.

Rusya Lideri Putin’in arabulucu olması sebebiyle ateşkes sağlanmış ve Azerbaycan yapılan tüm anlaşmalara harfiyen uymuştur.

44 günlük savaşın ardından yapılan ateşkes anlaşması kapsamında mayın haritası Azerbaycan’a verilecek ve Azerbaycan Ermeni’lerin Karabağ’da döşedikleri mayın temizleme işini yapacaktı.

Ancak ateşkesin üzerinden aylar geçmesine rağmen Ermeniler hem tacizlerini sürdürmüş, hem de anlaşma gereği vermeleri gereken mayın haritasını vermeyerek insanların yaşamını yitirmesine sebep olmuşlardır.

Dün yine Kelbecer’de gazetecileri ve devlet görevlilerini taşıyan bir araç mayına bastığı için AzTV muhabiri Sirac Abışov, devlet haber ajansı Azertac muhabir Meherrem İbrahimov ve Kelbecer Valiliği görevlisi Arif Aliyev yaşamını yitirmiş ve 4 kişide ağır yaralanmıştır.

Ruhunda ihanet varsa bir toplumun ıslahı mümkün değildir.

Ermeniler yaşadıkları her coğrafyada hem ihanetçi olmuşlardır, hem de vahşice katliamlar yapmayı adet edinmişlerdir.

Karabağ’da döşedikleri mayınlar yine masum sivilleri hedef almıştır.

Azan belasını bulur.

44 günde belanızı buldunuz, ama sanırım yetmediğini düşündüğünüz için sürekli tahrik ve tacizler yaparak ateşkesi provoke etmeye çalışıyorsunuz.

Unutmayın ki ağlayan yine sizler olacaksınız.” Dedi.

Yeşil Iğdır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve KGK Iğdır İl Temsilcisi Cabbar Şıktaş sözlerinin devamında şöyle dedi: “Dünya gözünü bu realitelere ne kadar kapasa da bu gerçeği değiştirmez. Ermeniler 200 yıldır sürekli ihanet etmişlerdir. Bundan sonra da onlardan insanlık beklemek doğru değildir.

Ancak, ‘Nush ile uslanmayanın hakkı tekrir, tekrir ile uslanmayanın hakkı kötektir.’ Dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası