Iğdır’da Bölücü Terör Örgütüne Ait Silah, Mühimmat Ele Geçirildi

Tarih : 2022-02-28 / Kategori : Gündem

Iğdır’da Bölücü Terör Örgütüne Ait Silah, Mühimmat  Ele Geçirildi

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Iğdır İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince müşterek olarak Iğdır İli Karakoyunlu ilçesi Yazlık Köyü Ağrı Dağı kırsal alanında PKK/KCK bölücü terör örgütü faaliyetlerinin tespitine yönelik 24 Şubat 2022 tarihinden itibaren “Eren/Kış-9 Ağrı-Tendürek Şehit J.Er Murat Ekinci 22-5” operasyonu başlatıldı.
 

Yapılan operasyonda  Jandarma ve Emniyet birimleri ile birlikte Jandarma Su Altı Arama Kurtarma timlerinin yaptığı aramalarda; Karasu Nehrinde oluşan gölet içerisinde (1) adet uçaksavar ana gövdesi, (1) adet uçaksavar atış sehpası ve (4) adet 12.7 mm. çapında uçaksavar mühimmatı ele geçirildi.

Ele geçirilen ve BTÖ mensuplarına ait olduğu değerlendirilen silah ve mühimmatlara, operasyon bölgesinde bizzat bulunan Iğdır Terör Suçları Cumhuriyet Savcısı talimatları doğrultusunda adli işlem yapılmış olup halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla bölücü ve yıkıcı terör örgütlerine yönelik operasyonlara ARA-BUL-YOK ET stratejisi ve kararlılığıyla devam edileceği belirtildi. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.