IĞDIR AZERBAYCAN EVİ’NDE MİLLİ MARŞLAR ÜZERİNE PROGRAM

Tarih : 2023-06-16 / Kategori : Kültür & Sanat

IĞDIR AZERBAYCAN EVİ’NDE MİLLİ MARŞLAR ÜZERİNE PROGRAM

Iğdır Azerbaycan Evi’nde Azerbaycan Milli Marşı ve İstiklal Marşı üzerine sunum yapıldı. 
 

Şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunulduktan sonra Azerbaycan Milli Marşı ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra Iğdır Azerbaycan Evi Başkanı Ziya Zakir ACAR konuşmalarında:
“Her milletin kendine özgü marşı vardır. Bu marşlar toplumun, milletin ve devletin yaşamış olduğu zorlukları ve özgürlük mücadelelerini ve bu mücadeleyi nasıl destanlaştırdıklarını anlatan ölümsüz eserlerdir.
Millî marşlar ülkelerin kültürel, maddi değerlerini, bağımsızlığını, tarihini simgelemesi ve bu değerlerin sürdürülebilmesi amacıyla seslendirilmesidir
“İstiklal Marşı Mehmet Akif Ersoy’un söyleminin bir parçasıdır. Onun dünya görüşü, evren tasarımı, zihin haritası İstiklal Marşı’na tarihsel bağlam içinde taşınmıştır. İstiklal Marşı kullanımlık bir metin değil edebi bir metindir. 
Azerbaycan Milli Marşı  "Azerbaycan devletinin, bağımsızlığının ve birliğinin kutsal simgesi" olarak ilan edilmiştir.
Emekli eski Meslek Yüksek Okulu Müdürü, Edebiyat Öğretmeni Turgut ÖCAL Azerbaycan Milli Marşı ve İstiklal Marşımız hakkında sunum yaptı. Can Azerbaycan ile Türkiye’nin geçmişe dayalı güçlü kökleri ve bağları mevcuttur. Program soru cevap şeklinde devam etti. 
Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.