YIL SONU SERGİSİ VE KONSER

Tarih : 2023-06-19 / Kategori : Kültür & Sanat

YIL SONU SERGİSİ VE KONSER

                 Iğdır Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin düzenlediği yıl sonu konseri ve resim sergisi her yıl olduğu gibi bu yıl da protokol katılımıyla gerçekleşti.
                Kültür merkezi salonunda Konser ve resim sergisi büyük ilgi  gördü. Protokol üyelerinin ve öğrenci velilerinin ilgi gösterdiği sergi ve konser büyük beğeni topladı.
     

       Güzel Sanatlar lisesi Iğdır ilinde 2011 yılında kurulmuştur. Okulumuz 11 derslik ,bir rehberlik servisi ,6 resim atölyesi, 6 müzik atölyesi, bir yemekhane ,bir kantin ،bir kütüphane ،bir konferans salonu ve geniş yeşil bir bahçeye sahiptir.
Okulumuz Eylül 2023 tarihinde şu an yapımı tamamlanmakta olan yeni binamızda eğitim öğretim hayatına başlayacaktır. Yeni okul binamızda 24 derslik, 20 resim müzik atölyesi , 1 amfi tiyatro , 1 spor salonu ve geniş kapsamlı bir konferans salonunu bulunmaktadır. Aynı zamanda okulumuz Eylül 2023 tarihinde proje okulu olarak eğitim öğretim hayatına devam edecektir.
Okulumuz resimli müzik olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Resim bölümünde desen, 2 boyutlu sanat atölyesi, 3 boyutlu sanat atölyesi, grafik tasarım, imgesel ve sanat tarihi alanlarında eğitimler verilmektedir. Müzik bölümünde ise tüm öğrenciler için piyanoya ve bağlama çalmak zorunludur. Bunların dışında öğrenciler ilgi ve yeteneklerine göre keman viyola yan flüt gitar çello ve bağlama alanlarından birisini de seçerek asıl uzmanlık alanlarını belirlemektedirler. Okulumuzda yetenek derslerinin dışında edebiyat matematik gibi kültür derslerde işlenmektedir. Öğrencilerimiz okul içinde ve dışında yapılan resim sergilerini konserleri tiyatro gösterilerini ve daha birçok etkinliğe aktif katılım göstermektedirler. Okulumuz öğrencisi olmak isteyenlerin yaz aylarında yapılacak yetenek sınavlarına girip başarılı olması gerekmektedir. Sınav sonucu yetenek sınavının %70'i ve ortaokul başarı puanının %30'u alınarak belirlenmektedir. Okulumuzdan mezun olan öğrenciler ÖSYM tercih listesinde yer alan tüm bölümleri puanları yettiği takdirde tercih edebilirler. Şimdiye kadar mezun olan öğrencilerimiz çoğunlukla kendi alanları olan kendi alanları olan resim iş öğretmenliği grafik tasarım görsel sanatlar müzik öğretmenliği konservatuar bölümlerini tercih etmişlerdir. Bu bölümlerden mezun olanlar geniş bir iş yelpazesine sahiptirler. İsteklerine göre MEB'e bağlı okullarda resim ve müzik öğretmenliği,kurs merkezlerinde ogretmenlik,alanalarina göre serbest sanat i, akademisyen,sanat eğitmeni ve danışmanı, grafik tasarım uzmanları endüstri ürünleri tasarımcisi, belediye ve  özel orkestralar gibi bir çok alanda çalışabilirler. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.