Iğdır Düşünce Otağında, "Türkiye Azerbaycan İlişkileri” anlatıldı.

Tarih : 2023-06-26 / Kategori : Kültür & Sanat

Iğdır Düşünce Otağında,

Iğdır Düşünce Otağı'nın misafiri olan İSTAD Genel Başkanı Sefer Karakoyunlu geçmişten günümüze Türkiye Azerbaycan ilişkileri hakkında bilgi verdi. 
 

Moderatörlüğünü Yazar Mahmut Aşkar'ın yaptığı programa Azerbaycan Kars Başkonsolos Yardımcısı Elnur Salayev Bey'de katıldı. 

İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu “Türkiye Azerbaycan dayanışması ve kardeşliği dünya da hiç bir halkın yaşamadığı bir seviyededir. 

1915 yılında Osmanlı Çanakkale'de yedi düvele karşı savaşırken yanımızda Azerbaycanlı kardeşlerimiz vardı, aynı şekilde 1918'de Osmanlı İmparatorluğunun zor döneminde Kafkas İslam Ordusu Azerbaycan'a intikal etmiş Baku'yü ve Azerbaycan'ı işgalden kurtarmıştır. 1918'de at üzerinde Azerbaycan'a yardıma giden Türkler bu sefer 104 yıl sonra  dron'la Azerbaycan'ın haklı mücadelesinde yanlarında olmuştur. 

Gazı Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz kedri'de kederimiz" olmuştur.” dedi.

İSTAD Başkanı  Karakoyunlu yakın zamanda Iğdır İli Karakoyunlu ilçesinde kurmuş olduğu Karakoyunlu Ata Ocağı hakkında bilgi verip, tüm katılımcıları müze ziyaretine davet etti. 

Programda bir konuşma yapan Kars Başkonsolos Yardımcısı Elnur Salayev " Biz iki devlet bir milletiz" sözlerime başlamadan önce Azerbaycan Kars Başkonsolosumuz Sayın Nuri Guliyev Bey'in selamlarını iletmek isterim. Azerbaycan Türkiye kardeşliği sözde değil emelde dünyaya örnektir. Bu dostluk ve kardeşlik örneği dünyaya numunedir, bu dayanışma bu gün olduğu gibi  gelecekte de sonsuza dek sürecektir" dedi.

Program soru cevap formatında iyi dilek ve temennilerle son buldu.      Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.