IĞDIR ARAŞTIRMALARI II KİTABI YAYINLANDI

Tarih : 2023-07-04 / Kategori : Kültür & Sanat

IĞDIR ARAŞTIRMALARI II KİTABI YAYINLANDI

 Şehrimizde ki en büyük eksiklerden birisi de Iğdır’ı tanıtan dolu dolu içerikli bir kitabın bulunmamasıdır. Akademisyenler bu açığı kapatma adına “Iğdır Araştırmaları II” isimli kitabı halkımızın istifadesine sundular.

Iğdır iline dair yapılan akademik çalışma olan Iğdır Araştırmaları serisinin ikinci kitabı "Iğdır Araştırmaları ll" kitabi uluslararası yayınevi olan Sonçağ yayınları tarafından basılmıştır. Kitabin editörlüğünü Doç. Dr. Suna Altan ve Dr. Öğretim Üyesi Ümmü Bulut Keskin üstlenmiştir.
Kitapta 14 bölüm alanında uzman 20 hoca tarafından kaleme alınmıştır. Kitap yazarlarının büyük çoğunluğu Iğdır Üniversitesi'nde olmanın yanı sıra, Ankara, İzmir ve Kars üniversitesinde bulunan hocalar da yer almıştır.
Değerli akademisyenlerin kaleme almış olduğu bölümler tarih, coğrafya, sosyoloji, iktisat  ve ziraat alanındadır. Iğdır Araştırmaları ll kitabi, Iğdır'ın geçmişine ışık tutmanın yani sıra, günümüzde yaşamış olduğu sorunları da ele alarak, gelecekteki Iğdır için önerilerde sunmaktadır.
Iğdır Araştırmaları-2 kitabının bölüm yazarlarından Doç. Dr. Oğuz Şimşek ve Öğr. Gör Arslanturk Akyıldız,  gazetemiz genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş’a  “Iğdır Araştırmaları II” adlı kitabı hediye ettiler.

Gazetemiz genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Iğdır tarihi ile ilgili çok donanımlı kaynaklar maalesef ki bulunmamaktadır. Ziya Zakir Acar ve Nizamettin Onk’un eserleri var ama tarih, coğrafya, sosyoloji, iktisat ve ziraat alanında çok yönlü bir çalışma maalesef ki bulunmamaktadır. “IĞDIR ARAŞTIRMALARI II” isimli kitaptan daha çok kişinin istifade edebilmesi için sponsorların bu kitaptan bastırarak dağıtması, kütüphanelerde yer aylaması ve daha çok kişiye ulaşması sağlanmalıdır.” Dedi.  Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.