Iğdır’da Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi

Tarih : 2024-04-05 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da  Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi

    Iğdır’da Ehlibeyit Alimler Derneği tarafından  Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.

         Her yıl Ramazan ayının son Cuma'sında kutlanan Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Iğdır’da Cuma namazı sonrası camiden çıkan vatandaşlar ellerinde dövizlerle belediye meydanına gelerek burada bir basın açıklaması yaptılar..
 
Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından kız çocuklarının okuduğu ilahilerle devam etti.
 
Programda konuşan Iğdır Ehli Beyt Alimler Derneği başkanı Zeki Tumay, Filistin halkının, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumakta olduğuna vurgu yaptı.
 
Soykırımcı işgalcilerin Filistin’e yaşattığı zulümlerle, yaptığı katliamlarla tüm insani ve İslami değerlere tecavüz ettiğini belirten Tumay, "Soykırımcı İsrail’in yaşattığı zulümlere, yaptığı katliamlar ve sürgünlere, dünya sessiz kalmakta Müslüman dünyası suskun durmaktadır.”dedi.
 
Onursal başkan Veli Beder’de” Filsitinde öldürülen çocukların çığlıklarına dünyanın sağır olduğunu. Özellikle Müslüman ülkelerin tutumlarının da esef verici olduğunu İsrail ve ABD’nin amacının Filistinlileri yok etmek olduğunu söyledi. Haber: Ali Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.