Iğdır’da 1 Bayrak, 1 Fidan , 1 Kitap Projesi Gerçekleştirildi

Tarih : 2024-04-27 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da 1 Bayrak, 1 Fidan , 1 Kitap Projesi Gerçekleştirildi

             Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından düzenlenen  “Bir bayrak ,bir fidan,bir kitap “ projesi kapsamında Iğdır Adliyesinde görev yapan Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları Akyumak İlkokulu’nu ziyaret ederek okulu gezip  öğrencilere çeşitli hediyeler verdiler .

            “1 Bayrak, 1 Kitap, 1 Fidan sosyal kültürel etkinliği” çerçevesinde çocuklara kitap ve bayrak hediye edildi. Aynı zamanda orman sevgisinin aşılanması için her çocuk 1 fidanı toprak ile buluşturdu. 
              Programa, Iğdır Cumhuriyet başsavcısı  Serkan Başaran, Adli Yargı İlk Derece Adalet Komisyonu Başkanı  Ahmet Han Karacaoğl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Turgay Kargın,  İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Ercan Budanur, , Iğdır Denetimli Serbestlik Müdürü Erkan Yıldırım, , okul öğretmenleri ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personellerinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik sonunda katılımcılar tarafından ilkokul ve anasınıfı çocuklarına yaş gruplarına göre oyuncak. Kitap , bayrak ve çeşitli hediyeler verildi. Aynı zamanda orman sevgisinin aşılanması için her çocuk 1 fidanı toprak ile buluşturdu.
Programda konuşan Iğdır Cumhuriyet başsavcısı Serkan Başaran,”Bugün burada üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz“1 Bayrak, 1 Kitap, 1 Fidan proje etkinliğimize  hoş geldiniz. Üçüncüsünü düzenliyoruz. İlki Ağaver köyünde ikincisi Kasımcan köyünde üçüncüsü de burada gerçekleşiyor. Okulun temizliği bakımı her şeyi bizim yükümlülerimiz tarafından gerçekleştirildi. Projenin amacı biz burada olmasak ta  yıllar sonra yine bu okulların bakımı temizliği dikilen fidanların bakımı hepsini bizim yükümlüler tarafından gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Geleceğimiz teminatı  olan çocuklarımızın için bizde üzerimize düşen  yapmaya çalışıyoruz. ”dedi.
Programda Nene Hatun Kız Meslek lisesi öğrencileri de ilkokul öğrencileri ile çeşitli oyunlar oynayarak onları eğlendirdiler. Daha sonra fidan dikimi gerçekleşti. Öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
                Öğrenciler çok eğlendiklerini ve mutlu olduklarını söylediler. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası