IĞDIR ASİMDER'DEN AKŞAM GAZETESİ YAZARINA TEPKİ

Tarih : 2009-11-21 / Kategori : Genel Haber

      Iğdır Asılsız Ermeni iddialarıyla mücadele derneği  Akşam Gazetesi köşe yazarlarından Nagahan Alçı’nın gezi için gittiği Dağlık Karabağ Bölgesinde Ermeni gazetecilerle yapmış olduğu röportajında “Biz Türkiye’de yanlış yapmışız. Şimdi anlıyorum ki, Dağlık Karabağ yüzde yüz Ermeni toprağıdır.”

Sözüne tepki gösterdi.
      Dernek binasında Yönetim kurulu üyeleri Serdar Ünsal ve Murat Akkuş’la basın açıklaması yapan başkan Göksel Gülbey, “Nagahan Alçı, tarihle ve insanlıkla örtüşmeyen, birilerine hoş gelsin diye yalan yanlış cümleler sarf etmiştir.   Nagahan Alçı’ nın hiçbir tarihi bilgi ve araştırmaya sahip olmadan hele ki, Bursa’da yapılan Türkiye-Ermenistan Milli maçındaki ve Azerbaycan’daki Türk şehitliğindeki milli bayraklardan dolayı Türkiye ile Azerbaycan ilişkileri sıkıntılı günler geçirmişken böylesine art niyetli olarak yapılan açıklamayı kınıyoruz.” dedi.
     Gülbey, açıklamasında şunları söyledi: ”Nagahan Alçı 18 Kasım 2009 tarihli köşe yazısında söylediklerinin çarpıtıldığını söylemektedir. Ancak bunu söylerken de bir ayıp daha yapmakta “E-postama Azeri dostlarımdan yüzlerce nefret mektubu geldi” demek de hani derler ya özrü kabahatinden beter. Okuyucunun haklı itirazını “nefret mektubu” olarak değerlendirmektedir. Nagahan Alçı’nın Kim kimden nefret ettiğini öğrenmesi için kendisine 1992 yılında yapılan Hocalı katliamına baksın insanoğlunun ne acı çektirilerek katledildiğini gördükten sonra bu cümleleri sarf etsinde görelim, Nagahan Alçı art niyetli olarak yapmış olduğu bu iddiasının arka planında Hrant Dink’e karşı duymuş olduğu sevgi ve sempatisinin etkisi mi olmuştur. “Hrant Dink’le yapmış olduğu röportajda Dink’in Ermenilere soykırım yapıldı. Bunu da Türkler değil Ermenileri en çok Kürtler Öldürdü” demesini samimi ve inandırıcı bulan Nagahan Alçı Yoksa böyle asılsız iddialarda bulunarak rahmetli olan Hrant Dink’e vefa borcunu mu ödemek peşinde? Sizlerin aracılığı ile kendilerine soruyoruz. Türk yurdu olan Dağlık Karabağ Bölgesini Ermeni Diasporasına yaranmak uğruna tarihi gerçeklerle alakası olmayan bu cümleleri sarf etmiş olmasından dolayı Nagahan Alçı’yı bütün Iğdırlılar adına esefle kınıyor ve bu yapmış olduğu açıklamadan ötürü Azerbaycan Halkından özür dilemesi gerektiğini düşünüyoruz. Buradan halkımıza sesleniyoruz Akşam gazetesi Nagahan ALÇI’nın işine son vermedikçe Akşam gazetesini almayacağız.”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.