ASİM-DER'DEN MİLLİ EĞİTİM BAKANINA RUHBAN OKULUYLA İLGİLİ MEKTUP

Tarih : 2010-06-30 / Kategori : Genel Haber

       Iğdır Asılsız Ermeni iddialarıyla mücadele derneği Ruhban okuluyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukcu’ya mektup yazdı.

        Dernek Başkanı Göksel Gülbey Milli eğitim bakanına yazdığı mektupta şu görüşlere yer verdi: ”1842 yılında kurulan ve 1844'ten beri faaliyette bulunan Heybeliada Ruhban Okulu o tarihten, 1981 YÖK yasası uyarınca kapatılıncaya kadar Ortodoks din adamları yetiştirmeye devam etmiştir. Hatta Kıbrıs'ı kana boyayan Makarios dahi bu okulda eğitilmiştir. Heybeliada Ruhban Okulu, kuruluşundan itibaren Fener Rum Patrikhanesine bağlı olarak çalışmıştır. 1950–1960 dönemindeki Türk hükümetlerinin tavizci politikalarından yararlanan patrikhane, İmroz ve Bozcaada Rum okullarını Millî Eğitim Bakanlığı mevzuatı dışına çıkartarak, doğrudan doğruya kendi yönetimi altına almıştır.  Derneğimizin; Ermenilere ait bu kadar yüksek sayıda okullarının olması konusunda bazı tereddütleri bulunmaktadır. O döneme ait Hükümetin kontrollünde bulunan ruhban okulu birde dini konuda hizmet veren bir okulun ne kadar siyasete bulaştığı belirgindir. Bu azınlık okullarının özellikle Dünya da Ülkemize karşı her türlü kışkırtmayı yapan diğer Dünya Ülkeleriyle aramızı bozan, her platformda Türkiye’ye kin kusan Ermeni Diasporasından bağımsız olarak eğitim vermeyeceği konusunda tereddütlerimiz oluşmuştur. “
       Gülbey, mektupta  bu okulda okuyan çocukların tamamı Ermeni kökenli vatandaşlarımız mı?  Bu okulda okunan ders kitapları  Bakanlığınız kontrollünden geçiriliyor mu? Bu okullar acaba yatılı okullar mı? Bu çocuklara gecede yatmadan önce ders dışında başka propagandalar öğretiliyor mu? Bina içersinde kontrol yapılıyor mu? Bu okullarda Türk kökenli veya Ermeni ırkının dışında okutulan başka öğrenciler var mı? Okutulan varsa bu gencecik beyinlere Soykırımla ilgili propaganda yapılıyor mu? Sorularına  yer vererek  mektupta  Ruhban Okulunun denetimin sıkı olmasına rağmen yinede isyan eden ihanetçi insanlar yetiştirilmiştir. Bu yüzden yukarıda belirtmiş olduğumuz sorular bizlerde yine aynı  olaylarımı yaşayacağız şüpheleri doğurmaktadır. Bu şüphelerimizin giderilmesi için yukarıdaki sorularımızın, bilgi edinme yasası çerçevesinde cevaplandırılarak tarafımıza yazılı olarak bildirilmesini talep ederiz.“ dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.