Iğdır'a Bir Günde 3 Vali Atandı

Tarih : 2011-04-23 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'a Bir Günde 3 Vali Atandı

Iğdır’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde bugün Valiliği ziyaret eden 3 çocuk Vali Amir Çiçek’in koltuğuna oturdu.

Valilikte 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen törende, M. Hüsnü Özyeğin İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencilerinden Aslıhan Aras, Fatmanur Güneş ve Uğur Sezer, Vali Amir Çiçek’ten Valilik makamını devralarak kısa süreliğine şehri yönetti. Makamı öğrencilere devreden Iğdır Valisi Çiçek, devir esnasında “Bu bir ilk, bir günde 3 vali görev yapmış oluyor” dedi. Kısa süreliğine yöneticilik yapan çocukların görevlilere ilk talimatları, ildeki eğitim seviyesinin istenilen düzeye gelmesi için çalışmaların artırılması ve okullarda ağaçlandırmanın artırılması oldu. Valilik makamına geçen ve eğitim seviyesinin yükseltilmesini isteyen 7. sınıf öğrencisi Fatmanur Güneş, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy’a bu yönde talimat verdi. Aksoy’da ilde eğitim seviyesinin yükseltilmesi için müdürlük olarak gerekli hassasiyetin gösterileceğini, bunun için de ücretsiz eğitim kurslarının verilmesi çalışması yaptıklarını anlattı. Öğrencilerden Aslıhan Aras da okullarda Sbs kurslarının açılmasını isterken, bir diğer öğrenci Uğur Sezer, okullardaki yeşillendirme çalışmalarına değinerek, Iğdır’da ağaçlandırma seferberliği başlatılması ve kentte herkesin bir ağaç dikmesini istedi.
Bu kapsamda İl Çevre ve Orman Müdürü Taner Tazegün’ü telefonla arayarak çalışmalar hakkında bilgi alan Sezer’e, Iğdır’da ağaç dikme kampanyasının devam ettiği ve özelikle merkeze bağlı köy okullarına 12 bin fidan dikiminin gerçekleştiği bilgisi verildi. Iğdır Valisi Çiçek, daha sonra kendisini ziyaret eden çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

Facebook Beğenenler

  1. aster 2011-04-24 16:20:58

    ne hikmetse hüsnü özyeğin iöo öğrencilerinden 3 kişi koltuğa oturuyor. 1 dakkalık bir makama biraz da şöyle kıyda köşdeki çocuklar otursa. veya köyden bir okuldan gelse negüel olur. bayram bu bir zarar ı olmaz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.