Ağrı Dağı Şaştı Kaldı Bu İşe

Tarih : 2011-04-25 / Kategori : Genel Haber

Ağrı Dağı Şaştı Kaldı Bu İşe

Diyelim ki yolunuz doğunun da doğusuna, ülkemizin en yüksek dağı olan; AĞRI DAĞI’na düştü.  

Ve yine diyelim ki siz iyi bir dağcısınız ve bu muhteşem dağımıza tırmanmak istiyorsunuz.  Dağa tırmanmak için izin almanız gerekiyor…
Ve diyelim ki dağa tırmanış iznini iki ilimizden alabilirsiniz. Bu illerimizden biri dağa 10 KM. mesafedeki IĞDIR; diğeri ise, 100 KM.(gidiş-dönüş 200 KM) mesafede AĞRI ili. Söyleyin bakalım, Ağrı Dağı’na tırmanmak için bu illerimizin hangisinden izin almak istersiniz?  
10 KM. yakınındaki  IĞDIR ilinden mi? Yoksa 100 KM. uzaklıktaki AĞRI ilinden mi?
“Tereddütsüz IĞDIR” dediğinizi duyar gibiyim. Tabii ki IĞDIR. Sizin yerinize kim olsa aynısını söylerdi. Çünkü; aklın yolu bir. Ama işin doğrusu bu değil. 
“Çevre ve Orman Bakanlığımız, yaptığı düzenleme ile Ağrı Dağı’na tırmanış izin yetkisini resmen AĞRI VALİLİĞİ’ne verilmiş bulunmaktadır. Bu karar alınırken Ağrı Dağı’nın %65’lik gibi büyük bir kütlesinin yer aldığı hem eteğindeki IĞDIR İl’i dikkate alınmamıştır, nedense.
Hiçbir dağa tırmanış izni 10 KM. mesafedeki İL dururken 100 KM uzaklıktaki İL’e verilir mi? İŞTE AĞRI DAĞI BU İŞE şaştı kaldı…   
Bu uygulama bürokrasiyi ve zahmeti çoğaltmak, insanları yormak ve usandırmak,
ülke turizmini zorlaştırmaktan öte neye yarar? Yakında açılmasını beklediğimiz Iğdır Havaalanımıza inecek bir dağcı ya da turist,  bu dağımıza tırmanmak için hemen eteğindeki Iğdır Valiliği dururken; neden 100 km (gidiş-dönüş 200 km) uzağındaki Ağrı Valiliğinden izin almaya mecbur edilir ki?
Bu kararın düzeltilmesini, Ağrı Dağı’nın Iğdır’dan koparılmamasını bekliyoruz…
Ağrı Dağı’nın eteklerinde doğmuş, büyümüş biri olarak bu durumu bir türlü  içime sindiremiyorum. Kişisel olarak Başbakanlığımıza ve Çevre Bakanlığımıza kararın düzeltilmesi için yazılı başvuruda bulundum.
Ama Ağrı Dağı sadece beni ilgilendirmiyor ki, bu sorumluluk tüm Iğdır’lıların  üzerinde duruyor ve gelecek kuşaklar bizi bu sorumluluğum nedeniyle sorguluyacaktır.
Ağrı Dağı ve Iğdır sevgisinden emin olduğum AK Parti il başkanı Sn. MUSTAFA BULUŞ ve parti 1. sıra milletvekili adayı, Ankara’da önemli dostlarının, dostluklarının bulunduğunu belirten Sn. YAŞAR AKKUŞ’u bu kararın düzeltilmesi konusunda girişimde bulunmaya davet ediyorum.   
Hiç AĞRI DAĞI Iğdır’dan ayrılır mı Allah aşkına?

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.