Vergi Borçlarının Yapılandırılmasında Son Hafta

Tarih : 2011-04-25 / Kategori : Genel Haber

Vergi Borçlarının Yapılandırılmasında Son Hafta

Iğdır Defterdarı  Mehmet Durusoy, Bilindiği üzere, 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 25/2/2011 tarihli ve 1. Mükerrer 27857 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış ve Kanunun bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin hükümleri yayımı tarihinde yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

6111 sayılı Kanunun kapsamına giren alacaklı idareler;
- Maliye Bakanlığı,
- Gümrük Müsteşarlığı,
- Sosyal Güvenlik Kurumu,
- İl özel idareleri,
- Belediyeler (Büyükşehir belediyeleri dahil),
- Büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idareleri olup;
31/12/2010 tarihinden (bu tarih dahil) önceki dönemlere ait, Maliye Bakanlığına bağlı tahsil dairelerince takip edilen ve vergi tabirine dahil olan tüm alacaklar ile bunlara bağlı gecikme faizleri, gecikme zamları gibi fer'i alacaklar girmektedir.
Bu bağlamda, kesinleşmiş alacaklar, kesinleşmiş veya dava safhasında bulunan amme alacakları, inceleme ve tarhiyat safhasında bulunan vergiler ile gelir ve kurumlar vergisinde matrah artırımı, katma değer vergisinde artırım, gelir (stopaj) ve kurumlar(stopaj) vergisinde artırım ve stok beyanları gibi hususlarda mükelleflere çok ciddi avantajlar sağlamakla birlikte, her iki ayda bir olmak üzere 18 eşit taksite varan ödeme kolaylığı da getirmektedir.
Özel hükümler saklı kalmak kaydıyla, 6111 sayılı Kanundan yararlanmanın son müracaat tarihinin 2 Mayıs 2011 tarihi olduğu da dikkate alınarak, mükelleflerimizin söz konusu yasadan yararlanmaları menfaatleri icabı olacaktır.
Buna göre, Maliye Bakanlığına, il özel idarelerine, belediyelere, büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerine bağlı tahsil dairelerine olan ve Kanunun 2 nci maddesi kapsamına giren alacakları bu madde kapsamında ödemek isteyen borçluların 2 Mayıs 2011 tarihi mesai saati bitimine kadar borçlu bulundukları tahsil dairelerine yazılı olarak başvurmaları gerekmektedir
Ayrıca; konu hakkında ayrıntılı bilginin, Defterdarlığımız Gelir Müdürlüğü ile Vergi Dairesi Müdürlüklerinden alınması  mümkündür.
Kamuoyuna ve mükelleflerimize önemle duyurulur.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.