23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Iğdır'da Coşku İle Kutlandı

Tarih : 2011-04-25 / Kategori : Genel Haber

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Iğdır'da Coşku İle Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 91.cı yıldönümü Iğdır'da coşkuyla kutlandı.

Şehir  stadyumunda yapılan törenlerde, okul öğrencilerinin gösterileri ilgi ile izlendi. Bayramın final tablosunda ise, 400 m2 lik büyük bir Türk bayrağının açılmasıyla gösterilere katılan tüm öğrenciler bir araya geldi.
Törenler, Atatürk caddesinde bulunan Atatürk anıtı’na protokol üyelerinin çelenk sunması ile başladı. Ardından Şehir  stadyumundaki gösterilere geçildi.Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy yaparak şunları söyledi: "Bugün milli birlik ve beraberlik duygularıyla coşan ve güçlenen milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşu ile milli, çağdaş, laik, demokratik ve egemen yeni Türk Devleti'nin doğuşunun 91. yıldönümüdür. Bugünü engin bir şevk ve heyecanla kutlamanın onur ve mutluluğu içindeyiz. 23 Nisan, milletimizin emperyalist devletlerin her türlü baskı, zulüm ve işgaline karşı, büyük Önderimiz Atatürk'ün önderliğinde milli egemenliğimizin hâkim kılındığı gündür. Ayrıca bugün, milli varlığımızı yüceltme heyecanını yüreğimizde duyduğumuz gündür. Milletimizin büyük bir inanç ve kesin bir azimle kurduğu yeni devletimizin dayandığı iki temel ilkeden biri "Tam Bağımsızlık” diğeri ise "Kayıtsız Şartsız Egemenliktir. “Büyük Önder Atatürk'ün dediği gibi, “Yeni Türkiye Devleti'nin yapısının ruhu, milli egemenliktir.” Egemenlik hiçbir anlam, hiçbir şekil ve hiçbir yönde ortaklık kabul etmez. O, tam anlamıyla milli uzlaşma gerektiren demokratik otorite birliğidir. Biliyoruz ki, bugün milletlerarası ilişkilerde, egemenlik ve güç kavramı, bilgiyi kullanma yeteneğine sahip olanlar ve yeteneklerini geliştirenler tarafından rahatlıkla kullanılabilmektedir. Bu itibarla geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgili, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek girişken, küresel düşünüp, yerel hareket edebilen tarzda yetiştirebilme sorumluluğu bizlerin üzerindedir. Bu bayramlar milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, ulus olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bu günlerde bizlere bu cennet vatanı canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini koruyup geliştirmek hususundaki kararlılığımızı sebep ve sonuçlarıyla birlikte çocuklarımıza anlatmalıyız.”
Iğdır'da  bulunan tüm ilköğretim okullarının katıldığı bayramda  coşku ve sevinç vardı.Tören sonucunda Vali Amir Çiçek ve protokol üyeleri programı hazırlayan Milli eğitim Şube Müdürü Yüksel Gülaç ve öğretmenleri kutladı.

 

Facebook Beğenenler

  1. azerikanarya 2011-04-25 08:14:53

    görünürde belediyeden yetkili yok gibi yanılıyormuyum.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.