Vali Amir Çiçek'in 5 Haziran Dünya Çevre Günü Mesajı

Tarih : 2011-06-04 / Kategori : Genel Haber

Vali Amir Çiçek'in 5 Haziran Dünya Çevre Günü Mesajı

            1972 yılında İsviçre’nin başkenti Stockholm’de düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında, doğal çevrenin korunması amacıyla “5 Haziran” gününün Dünya Çevre Günü olması kararlaştırılmıştır.

              Doğal çevrenin kirlenmesi bütün ülkelerin ortak  sorunu olmuştur. Çevre kirlenmesi hepimizin günlük yaşayışını etkileyen bir olaydır. Uygarlığın gelişmesi, endüstrileşme sonucu fabrikalarda insan gücüne gereksinme arttı. Kırlarda, köylerde, doğal çevrede yaşayan insanlar kentlere göçtü. Kent nüfusu önemli ölçüde çoğaldı. Kentlerde nüfusun artışı ve endüstrileşme ile birlikte çevre sorunları ortaya çıktı. Bu sorunun en önemlisi çevre kirlenmesidir.
Günümüzde çevre kirliliği, telafisi neredeyse imkansız tahribatlarla doğal dengeyi bozan ve insanlığın geleceğini tehdit eden boyutlara ulaşmıştır.
Tabiatı korumak, küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak zorundayız.
İnsanlığın bu ortak meselesi için eğitim kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, yazılı ve görsel basınımız ve tüm bireyler hep birlikte çaba sarf etmelidir.
Unutmamalıyız ki yerküremizin dışında yaşayacağımız başka bir dünya bulunmamaktadır. Bizlere bütün imkanlarını sunan doğayla ahenk içinde yaşamak zorundayız.
             Bu duygularla tüm halkımızın Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, daha temiz bir dünyada mutlu ve sağlıklı bir hayat geçirmelerini temenni ediyorum.
Amir ÇİÇEK
Iğdır Valisi

 

Facebook Beğenenler

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.