Iğdır Valisi Hayvancılık Şehir Dışında Yapılmalı

Tarih : 2011-06-04 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Valisi Hayvancılık Şehir Dışında Yapılmalı

Iğdır valisi Amir Çiçek, Hayvancılığın şehir dışında yapılması  gerektiğini söyledi.

               Bir açılışta konuşan  Vali Amir Çiçek, Şehir merkezinde bazı mahallelerde  hayvancılık yapıldığını bu görüntülerin şehrin görünümünü bozduğunu belirterek, “bu güzel ilimizi  yılda binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor, bu şirin Iğdır’ın manzarasını görünce bir daha gelmek istemiyor” dedi.
                 İlk fırsatta ‘ya köy olacağız, ya da Modern şehir’ diyen Vali Çiçek, mahalle aralarında  Hayvan atıkları ve tezek yığınları hem kötü kokuyor hem de görüntü kirliliği veriyor. Bunun için, hayvancılığın Şehir dışına çıkarılması için alternatif arayışlara başlamak ve hazırlanmak için çalışmalıyız. Sayın Başbakanımız da Iğdır ilinde Hayvancılığın dışarıda yapılması gerekir söylemişti. Alt Yapısı Hazır Organize Besi Bölgesi projesini hayata geçirerek şehir merkezinde hayvancılık yapılmasının önüne geçmemiz lazım. Şehir merkezinde hayvancılık yapılmasını doğru bulmuyorum. Bütün mahallelerde binaların arasında hayvancılık yapılıyor. Vatandaşlar, Köy geleneği, şehircilik anlayışını bitirmiş durumda. Bunun önüne geçmemiz gerekiyor.Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız bu işi şehir içinden çıkarmalıdır. Bu şehirde hep beraber yaşıyor isek çağın gereklerine ayak uydurmak zorundayız” şeklinde konuştu..
Iğdır Valisi Amir Çiçek, “Iğdır’ın biran evvel köy görünümünden kurtulması gerekiyor.
               Iğdır’a çok güzel yatırımlar yapılıyor. Bunlardan Havaalanı, Üniversite, Ağrı dağı inanç Turizmi, Kayak Tesisi, Bakü Nahçivan Demir yolu, Ünlendi Barajı gibi büyük yatırımlar Iğdır ilini değiştirecek. Buna rağmen halen daha bütün mahallelerde hayvancılık yapılmaktadır.Hayvan gübreleri cadde ve sokaklara savrulmuş durumda. Vatandaşlar boş gördükleri arazileri tezek yığınlarıyla doldurmuş, Iğdır’a ilk kez gelen yerli ve yabancı misafirlerimiz bu görüntüler karşısında hiç iyi izlenimlerle Ketimizden ayrılmıyorlar. Artık bir yerde dur demenin zamanın geldi. Iğdır ya köy olacak, yada şehir! Bunun için bir takım projeler  hayata geçirmeliyiz,  köy görünümünden kurtarmak zorundayız. Mahalle aralarında bulunan hayvan gübreleri ve tezek yığınları insan sağlığını da olumsuz etkiliyor. Bu gidişe bir dur demenin zamanı geldi. Valilik ve Belediye olarak bir takım önlemler alarak bu gidişata dur demeliyiz. Bunları hayata geçirmenin zamanı geldi. Iğdır’a gelenler hayvancılık yapılan köye mi geldik diyenlerin, dememeleri için,  adını ‘Yeşil Iğdır Koymuşuz’  ama hiçte uygar görünmüyor tezek yığınlarının arasında Iğdır, layık olduğu, hak ettiği yere getirmek için birlik beraberlik içerisinde el ele vererek çalışmak zorundayız. Önce tezek yığınları ve hayvan sürüleri şehir içerisinden çıkarılmalı. Bunun için de herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.
Vali Amir Çiçek; “Iğdır, tarım ve hayvancılığının yoğun olduğu illerden birisidir. Tabii ki burada hayvancılık yapılacaktır. Ama şehir merkezinde değil. İnsanların arasında değil. Cadde ve sokaklarda değil. Organize Besi Bölgesi’nde hayvancılık yapılmalıdır. Şehir içinden hayvan sürüleri çıkarılmalıdır.Biz insanlarımıza hayvancılık yapmayın demiyoruz. Eğer şehirde yaşıyorsak, şehircilik kurallarına da uymamız gerekiyor. Bunun başka açıklaması yok. Iğdır Doğunun Tarım ve Hayvancılık  bölgesidir. İnsanların Tarım ve hayvancılıkla uğraşması gayet doğaldır. Buna kimsenin bir şey dediği yok. Ben tekrar söylüyorum. Şehir merkezinde hayvancılık yapılmasına yavaş yavaş el atmalıyız” dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.