Dünyanın En Yaşlı İnsanı 121 Yaşına Bastı

Tarih : 2011-07-04 / Kategori : Genel Haber

Dünyanın En Yaşlı İnsanı 121 Yaşına Bastı

          ABBAS DEDE GEÇİM SIKINTISI ÇEKİYOR 121 YAŞINDAKİ ABBAS DEDE ”ERMENİLER KARDEŞİMİ ŞEHİT ETTİ” DEDİ.

              Iğdır’ın 7 Kasım Mahallesi’nde oturan Dünyanın en yaşlı adamı olan Abbas Koca 121 yaşına bastı.
01.07.1891 tarihinde dünyaya gelen ve  Nüfus kayıtlarına göre 121 yaşına giren  Abbas Koca, hala namaz kılıyor, oruç tutuyor. “Şimdiye kadar kendimi bildim bileli namaz kılıyorum oruç tutuyorum” diyen Abbas Dede, şimdide üç ayların orucunu tutuyor oturarak namazını kılıyor.
ABBAS KOCA, ERMENİLER SUVEREN KÖYÜNDE KARDEŞİMİ ŞEHİT ETTİLER”
             Ermenilerin bölgede Türkleri öldürdüklerini belirten Abbas dede, Ermeni çetecilere karşı halkın savaştığını bu savaşta Ermeni ve Türklerin de öldüğünü belirterek “Ermeniler bu bölgeden kovulduktan sonra İran’dan Iğdır’a geri döndük. Evlerimize kavuştuk. Çok adam öldü.4 yıl Hamidiye alaylarında askerlik yaptım.“ diye konuştu.
İki Eşinden 3’ü Kız 15 Çocuk, 102 Torun Sahibi Abbas Koca 121  yaşında olduğunu bu yaşa kadar yaşamasını yoğurt peynir ve dağ havasında yaylalarda yaşamaya borçlu olduğunu belirtti.
Nüfus cüzdanındaki kayıtlara göre 01.07.1891 tarihinde dünyaya gelen Koca, bir asırı geride bırakmasına karşın hálá dimdik ayakta. Abbas dede, Şimdiye kadar hiç doktora gitmediğini, sigara ve çay içmediğini, sürekli olarak süt, peynir, kaymak, yoğurt ve bal tükettiğini belirtti.
                   İlk eşi Telli’yi 54 yıl önce kaybetmesi üzerine şimdi 69 yaşında olan ikinci eşi Zarife’yle mutlu bir hayat sürdüğünü söyleyen Koca, kulaklarının ağır duyduğunu, Valilik tarafından verilen iştme cihazını kullanamadığını, geçim sıkıntısı çektiğini, çalışacak kimsesi olmadığı 3 aylık yaşlılık maaşı ile geçinemediğini, tek oğlunu okutmaya çalıştığını ifade ederek odun kömürü olmadığı için çırpı yaktığını, hanımının yemek pişiremediğini, kendisine sıcak yemek verilmesini, gıda ve yakacak yardımı yapılmasını istedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.