Geleneksel El Sanatları ve Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Karma Sergisi Iğdır'da Açıldı

Tarih : 2011-07-05 / Kategori : Genel Haber

Geleneksel El Sanatları ve Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Karma Sergisi Iğdır'da Açıldı

Vali Çiçek, Hazreti Ali’nin kılıcı olan Zülfikar’a hayran kaldı.

          Vali Çiçek, üzerinde Arapça yazılı kılıcı İl Müftüsü Cüneyt Kulaz’a tercüme ettirerek ‘Ali gibi genç, Zülfikar gibi kılıç olmaz’ yazdığını öğrendi.  Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü kolleksiyonundan oluşan `Geleneksel El Sanatları ve Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Karma Sergisi` Iğdır’da açıldı.
           Kültür Merkezinde düzenlenen serginin açılışını Iğdır  Valisi  Amir Çiçek ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz yaptı. Kültür ve Turizm İl Müdürü Engindeniz, ”Kültür merkezimizde açılışı yapılan Geleneksel El Sanatları ve Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Karma Sergisi, 4 Temmuz ve 8 Temmuz  tarihine kadar ziyaret edilebileceğini belirtti. Serginin açılışında konuşan Vali Amir Çiçek, Iğdır’da 4 gün sürecek olan bu tür sergilerin tarih ve kültürü canlandırdığını söyledi.
Kültür ve tarihe sahip çıkılması gerektiğini belirten Çiçek, `Bizim kültürümüz ve tarihimiz ger çekten çok önemli. Tarihimize sahip çıkmak, kültürümüzü yaşatmak için böyle sergiler devamlı açılmalı ve insanlar tarafından böyle sergiler devamlı ziyaret edilmelidir.” dedi. Konuşmaların ardından açılış yapıldı. Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergiye Vali Amir Çiçek, Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz, Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Sosyal Hizmetler Müdürü Halil Yükselen, İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, Deftardar Yardımcısı Abdurrahman Aslan, Bayındırlık ve İskan Müdürü Recep Tuncer  katıldı. beraberindekiler sergiyi gezdi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.