"İşleyen Kadınları"Projesinin 1. Gurup Kursları Tamamlandı

Tarih : 2011-07-06 / Kategori : Genel Haber

              SODES projeleri kapsamında Türk Anneler Derneği tarafından yürütülmekte olan “İşleyen Kadınlar” isimli projenin 1. grup kurslarının tamamlanması nedeniyle Dernek Başkanı, proje görevlileri, kursiyerler ve öğretmenler  Iğdır Valisi Amir Çiçek’i makamında ziyaret etti.

              Dernek Başkanı, desteklerinden dolayı Vali Amir Çiçek’e teşekkür ederken proje hakkında da bilgi verdi; ”bu proje ile çeşitli dallarda kurslar açılmış olup, buraya katılan bayanlar hem el becerilerini geliştirme fırsatı bulmuş, hem de ailelerine ekonomik yönden destek sağlama imkanı yakalayabilmişlerdir. Ayrıca proje kapsamında açılan bilgisayar kursu sayesinde, bayanlar internet üzerinden ürünlerinin tanıtımını yaparak, online satış işlemi de gerçekleştirebilmektedir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde yürütülen “İşleyen Kadınlar” projesi sayesinde 5 kişiye de iş istihdamı sağlanmıştır. 60 kişilik kursumuzun 2. grup öğrencileri de hazır olup, yoğun talep karşısında 3. bir grup için dahi yeterli bütçemiz ve öğrencimiz hazırdır.” dedi.
Vali Amir Çiçek, Bir açıklama yaparak; “sizlerin mutluluğuna bizler de bir parça vesile olabildiysek biz de bundan mutluluk duyarız. Çok güzel bir sinerji yakaladığınızı görüyorum, yapılan faaliyetin neticesinde olumlu bir geri dönüş yaşanmaktadır. Bu da hepimizi çok sevindirmektedir. SODES projeleri sayesinde Kadınlarımız ve genç kızlarımız toplumda daha üretken ve etkin bir rol almaya başladı. Bu kurslarla kendisini geliştiren kadınlarımız, aile bütçesine katkıda bulunuyor, kendini geliştiriyor ve bu vesileyle mutlu bir birey oluyor. Dernekler, odalar kısaca bütün sivil toplum kuruluşları, toplumun gelişmesinde ve kalkınmasında önemli bir görev üstlenmektedir. Kadın-erkek herkesin bu kalkınmada bir payının olması gerek. Bizler de bu konuda üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz.
                    Sizlerin üretmiş olduğu bu el emeği  göz nuru işlerinizi pazarlayabilmeniz amacıyla alıcı ve satıcının buluşacağı vitrin oluşturulabilmesi yönünde talimatım oldu. Arkadaşlarımız bu konuda araştırma yapmaktadır.
Amacımız balık yedirmek değil, balık tutmanızı sağlayabilmektir. Iğdır’a geldiğin günden beri çalışmalarım bu doğrulta olmuştur. İstiyorum ki herkes üretken olsun, herkes çalışsın para kazasın, güçlü bir Türkiye için hepimizin çalışması gerek. “ dedi
Çiçek, ziyaretçilerine mikro kredi uygulamaları hakkında da bilgi vererek, maddi durumu elverişsiz bayanlar için bu uygulamanın  çok avantajlı olduğunu ifade ederek  dernek yönetimine, proje sorumlularına, kurs öğretmenlerine ve katılımcılarına yapmış oldukları çalışmalardan teşekkür etti.   Daha sonra söz alan kurs katılımcılarından dikiş bilmeyen bir bayan artık çok iyi dikiş yapabildiğini, çocuklarının kıyafetlerini dikebildiğini, proje sayesinde kendisine olan güvenlerinin arttığını, artık hayata daha pozitif baktığını ve kendine ait bir iş yeri açmak istediğini belirterek, desteklerinden dolayı Sayın Valimize teşekkür etti.   Yine duygu ve düşüncelerini getiren başka bir kursiyer ise, kurstan önce köy yerinde yaşayan ve hayata dair hiçbir bilgisi olmayan biri olduğunu ancak kurs sonrasında hayatının çok farklılaştığını, resmen çağ atladığına inandığını artık daha özgüvenli bir kişi olduğunu ifade ederek, dernek yetkililerine, öğretmenlerine ve Sayın Valimize teşekkürlerini bildirdi.
Yine bilgisayar kursuna devam eden bir bayan ise, çocuklarının hızına yetişebilmek ve aile için paylaşımı arttırabilmek amacıyla bu kursa devam ettiğini belirterek, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.         Proje yetkilileri ay sonunda bir sergi açacaklarını ve tüm Iğdır halkının bu sergiye davetli olduğunu bildirdiler.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.