Vali Amir Çiçek: Iğdır’lı İş Adamının Yaptırdığı Okulu Ziyaret Etti

Tarih : 2011-08-17 / Kategori : Genel Haber

Vali Amir Çiçek: Iğdır’lı İş Adamının Yaptırdığı Okulu Ziyaret Etti

         Iğdır merkeze bağlı Bayraktutan Köyü’ne giden Vali Çiçek ve beraberindeki heyet, H. Himmet Taşdemir isimli Iğdırlı iş adamının 2000 yılında annesinin hayrına yaptırdığı H. Hanım Taşdemir İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti.  

             Bu yıl okulun onarım işleri için tekrar Iğdır’a gelen Taşdemir’i ziyaret eden Çiçek, “Eğitime katkıda bulunan herkes bizim için değerlidir. “ diyerek, iş adamını emeklerinden dolayı tebrik etti.
           Iğdır’lı iş adamı H. Himmet Taşdemir ”6 derslik ve 3 derslik Okulu 2000 yılında Annemin ismine yaptırdım İzmirde müteahitlik yapıyorum. Köydede evim var Her yıl iki aylığına geliyorum köyümü geziyorum ve Okulun ihtiyaçlarını karşılıyorum. Kırılıp dökülen yerler varsa onarıp gidiyorum. Bu yıl bahçesine parke taşı döşettirdim. Yerlerin marlesini yaptırdım. Önümüzdeki yılda bahçenin kapısı ve dış duvarı yıkılmış onların bakım ve onarımını yapacağım. Amacım köyüme hizmet etmek. Köyde evde okul yaptımki köyümde göç olmasın okul sayesinde göç yerine dahada köye dönenler olduğunu” belirtti.   
Iğdır Valisi Amir Çiçek, Iğdır’lı iş adamımızı kutluyorum. Kendisi Iğdır’da olmasada kendi köyüne gelerek yatırım yapıyor. Okul yaptırmış bu da eğitime verdiği önemi gösteryor. Kendisini tebrik ediyorum ve diğer iş adamlarınında kendi illerine yatırım yapmalarını köylerini unutmamalarını ve Allah herkese böyle hayır sever evlat nasip etsin” dedi.
           Çiçek, 2023 Türkiyesine hazır olmak için kaliteli elemanların yetiştirilmesi gerektiğine değinerek, özellikle liselerde mesleki alanlara yönelik bölümlerin yaygınlaşması gerektiğini ifade etti. Iğdır’da 5 yeni lisenin faaliyete gireceğini ve var olan diğer liselere de yeni mesleki bölümlerin eklendiğini belirten Çiçek, kaliteli eğitimle kaliteli insan yetişeceğini söyledi.
Vali Çiçek, Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ve şube müdürleriyle yeni eğitim öğretim yılı durum değerlendirme toplantısı yaparak, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. Iğdır'da eğitim ve öğretimde kaliteyi yükseltmeyi amaçladıklarını belirten Çiçek, "Kaliteli eğitimi sunmak için devletin sunduğu bütün imkanları kullanarak, öğrencilerimizi sorunsuz bir eğitim ve öğretime başlatmayı amaçlıyoruz. " dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.