Üzerine (ALLAH)Yazılı Koç Görenleri Şaşırttı

Tarih : 2011-08-17 / Kategori : Genel Haber

Üzerine (ALLAH)Yazılı Koç Görenleri Şaşırttı

          Iğdır Aralık İlçesi Babacan Köyünde Üretici Fahrettin Kaya’ya Ait 2 yaşındaki Koç’un üzerinde Arap harfleriyle "Allah" ile "Elif" yazan koç görenleri şaşırttı.

         Koyun sürüsü yerine Danalar içinde otlamayı tercih eden Koç’un Sahibi Fahrettin Kaya, üzerinde Arap harfleriyle "Allah" ile "Elif" yazan  koç görenleri şaşırttı.
Kendimi bildim bileli hayvancılık yapmaktayım diye konuşan Fahrettin Kaya, “bu koç benim için önemlidir ve berekettir. Bu koç benim evimin nimeti, bereketi. Vadesi yetene kadar onu besleyip büyüteceğim" diye konuştu. 2 yıldır koçun kendilerine de çok alıştığını ve evcilleştiğini belirten Fahrettin Kaya, Koçun Koyunların arasında durmadığını ve danalar arasında durduğunu belirterek “koç danaları tercih ediyor. Danalar dövüştüğünde koçta bazen aralara girerek onları ayırmaya çalışıyor ve zaman zaman dövüştüğüde oluyor” dedi.
          Köy İmamı Musa Karadoğan, Arap Harfleri İle Allah ve Elif Yazılı yazıyı doğruladı. İmam Karadağ, “Allah ismi her yerde vardır. Bu koçun üzerinde olması normaldır.” dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.