Keçiören’e Azerbaycan Damgası Vuruldu

Tarih : 2011-08-18 / Kategori : Genel Haber

Keçiören’e Azerbaycan Damgası Vuruldu

           Türkiye Azerbaycan Derneği-TAD tarafından yapılan aktiviteler son süratle devam ediyor. TAD, son olarak Azerbaycan’ın kültürel zenginliklerini Ankara’nın Keçiören ilçesinde tanıttı.

            Ankara’daki Keçiören Belediyesi’nin Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında Keçiören Fatih Stadyumu’nda yer alan Azerbaycan Evi, MHP Iğdır Milletvekili ve Türkiye Azerbaycan Derneği (TAD) Onursal Başkanı Dr. Sinan OĞAN tarafından açıldı.
             Uluslararası  Ramazan Etkinlikleri kapsamında Azerbaycan Evi’nin açılışı  yanı sıra Azerbaycan’a yönelik halk dansları da sahnelendi.  Bunlara ek olarak, Sakine Fidan da Azerbaycan ezgileriyle Azerbaycan Türkleri ve Ankara halkına keyifli bir gece yaşattı. 
                 Türkiye Azerbaycan Derneği’nin katkılarıyla gerçekleşen gecede Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği’nden diplomatik misyon görevlileri ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen KASEİNOV da yer aldı. Ankara’da yaşayan Azerbaycan Türkleri ve Azerbaycan’dan Türkiye’de eğitim görmeye gelmiş öğrencilerin de bulunduğu gecede herkes Azerbaycan için bir araya geldi ve Ankara’da Azerbaycan rüzgarını estirdi.
                 Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK, yaptığı konuşmada kardeş toplulukların kaynaşmasına vesile olduklarını memnuniyetle dile getirdi. TAD Başkan Vekili Enver TÜRKOĞLU ise yaptığı konuşmasına, “Ramazan ayının bu mübarek gününde, kopması imkanız tarihi, kültürel, siyasi ve sosyal bağlara sahip iki kardeş devlet olan Türkiye ile Azerbaycan’ın kardeşliğinin bir örneğini daha yaşamaktayız.” diyerek başladı. TAD’ın çabalarıyla Karabağ’da, Hocalı’da yaşanan acıların ülkemizde de hatırlanması adına 26 Şubat 2012 tarihinde Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan Hocalı Soykırım Anıtı’nın açılışının da yapılacağını konuşmasında belirten TÜRKOĞLU ayrıca iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişiminde ülkemizde büyük rol oynayan ve kısa bir süre önce Azerbaycan Devlet Başkanı İlham ALİYEV tarafından Devlet Nişanı ile taltif edilen MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’a, Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’ne ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK’a teşekkür etti. Gecede konuşma yapan Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ceyhun ZEYNELOV ise tüm gelenlere teşekkürlerini sundu.

TAD Onursal Başkanı ve MHP Iğdır Milletvekili Sinan OĞAN’ın adına bir plaketi Keçiören Belediye Başkanı AK’a veren TÜRKOĞLU, AK’tan TAD’ın bu güzel geceye katkı ve katılımlarından dolayı bir plaket aldı.

Ayakta alkışlanan Azerbaycan ezgilerinin ve danslarının damgasını vurduğu gecede, Azerbaycan Evi’nde ziyaretçilere kültürel zenginler ile ilgili kitapçıklar dağıtıldı ve projeksiyon gösterimi yapıldı. Ziyaretçiler, büyük ilgi gösterdikleri Azerbaycan Evi’nde ayrıca Azerbaycan folklor kıyafetleri ile bol bol fotoğraf çektirdiler. Alanda, MHP Iğdır Milletvekili Sinan OĞAN’a olan büyük ilgi ise dikkatlerden kaçmadı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.