Iğdır'da Otobüs ve Uçak Şirketlerinde Bayram Yoğunluğu

Tarih : 2011-08-25 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Otobüs ve Uçak Şirketlerinde Bayram Yoğunluğu

Iğdır'da Ramazan bayramı tatili nedeniyle otobüs ve uçak şirketlerindeki yoğunluk dikkati çekiyor.

          Bayram tatilinin 9 güne çıkmasıyla birlikte tatile gidecek vatandaşlar, otobüs ve uçaklarda yer bulmakta zorluk çekiyor.
Iğdır'daki seyahat acenteleri, bayrama 4 gün kala otobüs ve uçaklarda boş yer kalmayacağına dikkati çekerek, seyahate çıkacak vatandaşların bir an önce rezervasyon yaptırması uyarısında bulundu.
           Özellikle otobüs ile yapılan seyahatlerde, biletlerin en az 3 gün önceden ayarlanması gerektiğini belirten Iğdır'lı Turizm'den Ali Emre, vatandaşların bilet alırken güvenilir firmaları tercih etmelerinin kendi ekonomileri ve seyahat güvenlikleri açısından önemli olduğunu kaydetti.
Ramazan Bayramı dolayısıyla otobüs bilet fiyatlarında bir değişikliğin olmayacağını söyleyen Emre, aşırı yoğunluk olması durumunda İzmir-Iğdır ve İstanbul-Iğdır gibi talep olan hatlara ek seferlerin konulabileceğini ifade etti.
        Iğdır'da havaalanı olmaması nedeniyle Kars, Erzurum ve Ağrı havaalanlarını kullanan Iğdırlı yolculara uyarılarda bulunan Kadim Turizm çalışanı Metin Karabağ, bayramda, Kars ve Erzurum havaalanlarından Iğdır'a gelmek isteyen vatandaşların yer bulma sıkıntısı yaşayabileceğini bildirdi.
Karabağ, biletlerin bayrama yakın günlerde tükendiğini, artan talep nedeniyle bazı hatlardaki bilet fiyatlarının da iki katına yükseldiğini belirterek, "Yolcularımız, biletlerini şimdiden alsın. Bayram yaklaştıkça hem istedikleri tarih ve saatte bilet bulunmuyor hem de bilet fiyatları her geçen gün yükseliyor" diye konuştu.
           Seyahat şirketi yetkilileri, bazı uçak ve otobüs seferlerinde ise şimdiden tüm yerlerin dolduğunu kaydettiler.

 

Facebook Beğenenler

  1. Gani 2011-08-26 07:42:33

    Iğdır Hava alanı daha açılmadımı? inşaatı devamı ediyor yoksa vazmı geçildi. Teşekkürler

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.