Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Mahsul Fiyatına Tohumluk Projesi

Tarih : 2011-08-25 / Kategori : Genel Haber

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Mahsul Fiyatına Tohumluk Projesi

        Iğdır Tarım İl Müdürü Mehmet Nuri Turan, 2011 yılı Mahsül Fiyatına Tohumluk projesi kapsamında çiftçilerimize %32 oranında hibe destekli Bezostaya I. Buğday tohumu (en fazla 300 kg) verilecektir.”dedi.

         Turan, İlimizde, bitkisel üretim içerisinde hububat, ana ürün olarak ekilmektedir. Ekilebilir tarım arazilerinin %50’den fazlasında hububat yetiştirilmektedir.
           Çiftçilerimizin gelir düzeylerinin yükselmesi, birim alandan daha çok verim almalarına bağlıdır. Çiftçilerimizin uzun yıllar aynı tohumu kullanmaları nedeniyle verim düşüklüğü oluşmaktadır. 
              Bu nedenle ürün kalitesinin ve verimin yüksek olması için çiftçilerimizin sertifikalı tohum kullanmaları önem arz etmektedir.Sertifikalı tohumların toprak rutubetinden ve bitki besin elementlerinden yararlanma kabiliyeti sertifikasız olanlara göre daha yüksektir. Ekilen tohumların tamamı aynı günlerde çıkış sağladığı için tarlada dalgalanma ve boşluklar olmaz, dolayısıyla da ürün kaybı görülmez. Bitkilerin gelişmesi aynı dönemdedir. Böylece tarlada bakım, sulama, ilaçlama gibi işlemlerin yararı tam olarak kendini gösterir.Sertifikalı tohum kullanımı sayesinde   %25 verim artışı sağlanması mümkün olmaktadır.”dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.