Okulun İlk Kayıt Olan Öğrencisine 500 TL Hediye Süprizi

Tarih : 2011-08-26 / Kategori : Genel Haber

Okulun İlk Kayıt Olan Öğrencisine 500 TL Hediye Süprizi

Iğdır ili Aralık ilçesinde yeni açılan Aralık Kız Teknik ve Meslek Lisesi  ilk öğrencilerinin kayıtlarını almaya başladı. 

           İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Yazar, şube müdürü Ali Oflaz ve okul müdürü Merve Toymuş tarafından ilk kayıt olan öğrenci Müjde Akay'a hediye jesti yapıldı.
           İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Yazar;" İlçemize bu yıl iki yeni lise kazandırılmış bulunmaktadır. Eğitim hayatındaki ilk öğrencilerinin kayıtlarını almaya başlayan Aralık Kız Teknik ve Aralık  Endüstri Meslek Lisesi çocuklarımıza mesleki anlamda eğitim imkanlarını sunacaktır.Bu okullarımız aynı zaman da misyonları, vizyonları itibari ile ilçemiz gençliğini mesleki alanda istihdam yolunda atılan profesyonel anlamdaki ilk adımları ifade etmektedir.
Aralık Kız Teknik ve Meslek Lisesi çevre köylerimiz ve kırsalımızda imkansızlıkları nedeni ile okuyamayan ve kız çocuğu olduğu için aileleri tarafından okutulmak istenmeyen kızlarımız için bir şanstır. Aileler, okulun kız okulu olması ve pansiyon imkanının bulunmasından dolayı rahatlıkla kızlarına okuma imkanı vereceklerdir. Kayıtlar alındığı ilk günden itibaren yoğun bir talep ile karşılaşılmıştır. Şu anda tadilatta olan okulumuz eğitim öğretimin başlaması ile faaliyetine tam anlamı ile başlayacaktır. 22 dönüm arazisi, okul binası, pansiyon binası ve lojmanı bulunan okulumuz kızlarımız için uygun eğitim ortamını sağlamaktadır. Aralık ilçemiz merkez ve köylerinden okulun öğrenci almaya başlandığının duyulması ile olumlu taleplerle başvurular gelmektedir. İlçemiz adına taze,yenileyici ve ilerleyici bir soluk olacağına inandığımız okulumuzun yanında ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak maddi manevi her türlü desteğimizi esirgemeyeceğiz. Aralık Kız Teknik ve Meslek Lisesi okul müdürü Merve Toymuş’un  okullarına ilk kayıt olacak öğrencisine hediye verilmesi fikrine ilçe milli eğitim olarak sıcak baktık ve okul müdürü tarafından bulunan sponsorlar vasıtası ile öğrencimize 500 TL tutarında hediye hazırlatarak ilimiz de güzel davranışlar çerçevesinde ilk öğrencisini onure eden bir ilki gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Müjde Akay isimli öğrencimiz Anadolu lisesine yerleştiği halde ailesinin zamanında kayıt yaptırmaması ve maddi imkansızlıkları nedeni ile kazandığı okula kaydını yaptıramamış ve bize başvurmuştur. Yeni açılan okulumuza teşvik edilen başarılı öğrencimiz okula ilk kayıt yapan öğrenci olmuştur.Gözleri ışıl ışıl parlayan bu başarılı öğrencimizi, eğitim hayatı boyunca yalnız bırakmayarak eğitimini sürdürmesine her zaman yardımcı olacağımızı manevi velileri olarak belirtmek istiyorum. Ayrıca okulumuza, eğitim öğretim hayatında başarılar dileyerek okul müdürü Merve Toymuş’a işindeki  güler yüzlü yaklaşımları ve yaptığı hizmetlerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum, dedi.
Annesi ile ilçe milli eğitime gelen Müjde Akay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Yazar'ın elinden hediyelerini aldı.Hediyelerini görünce gözleri dolan Müjde Akay, "Kazandığım okul için kayıt yaptıramayınca çok ağlamıştım ve artık okuyamayacağımı düşünerek günlerce üzülmüştüm. Okulun imkanlarını ve mesleki anlamda iyi bir eğitim alacağıma inandığım bu okula kayıt yaptırmamda etkili olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Yazar, Şube Müdürü Ali Oflaz ve okul müdürü Merve Toymuş ‘a teşekkür ediyorum. Bana bu imkanı sağlarken aynı zamanda ilk kayıt yaptıran öğrencisi olduğum için düşünülen hediye için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bir an önce okulların açılmasını bekliyorum, okulumda her zaman başarılı olmak için çok çalışacağıma ve diğer öğrenci arkadaşlarımla birlikte okulumuza faydalı olacağımıza saygıdeğer müdürlerimin önünde  söz veriyorum, dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.