Iğdır'da 2 İranlı tutuklandı

Tarih : 2011-08-26 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da 2 İranlı tutuklandı

Iğdır’da Kamu kuruluşlarına ait binaların resimlerini çektikleri iddiasıyla 2 si İran’lı üç kişi yakalanarak tutuklandı.

          Edinilen bilgiye göre İran’dan Gürbulak Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye  giriş yapan Muhommad Reza Osmancıl Four Milmalek ve Seharan Zargham Khoei, Doğubayazıt  ilçesinde bazı kamu binalarının fotoğrafını çektikten sonra yanlarına Doğubayazıt İlçesi nüfusuna kayıtlı B.T. De alarak birlikte Iğdır’a gelip Vilayet, Adliye, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müdürlüğü gibi binaların fotoğraflarını çekmeye başladılar.
Doğubayazıt’ta güvenlik  güçleri  tarafından Iğdır’da da  takip edilmeye  başlandı. Iğdır’da aynı şekilde çekim yapınca İranlılar ile rehberleri B. T. suçüstü yakalandı.
            Kamera ve fotoğraf makinelerine el konulan İranlılar ile Türk rehberleri, yapılan sorgularının ardından dün Adliye’ye sevk edilerek, “devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek, izinsiz fotoğraf çekmek” suçundan çıkardıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Iğdır Cezaevi’ne gönderildi.
           Iğdır Cumhuriyet başsavcılığından konuyla ilgili Yeşil Iğdır Gazetesi muhabirine yapılan  açıklamada  , “Olay doğrudur. Kamu binalarının fotoğraflarını çekmişler. Çok sayıda resim video görüntüleri el geçti. Olayı araştırıyoruz.”denildi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.