Tuzluca İlçemizde Kentsel Dönüşüm

Tarih : 2011-10-24 / Kategori : Genel Haber

Tuzluca İlçemizde Kentsel Dönüşüm

           Tuzluca Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi(TOKİ) arasında yapılan protokoller sonucu Kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilçe çarşı merkezinde yapımına başlanan konut, dükkan, cami ve iş merkezlerinin  inşaatı büyük bir hızla devam etmektedir.

             Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, beraberinde meclis üyeleri ve bazı vatandaşlarla inşaat şantiyesini gezerek yetkililerden bilgi aldı.
              Başkan Türkan, yaptığı açıklamada: ‘‘Çağdaş kentlerde, standardı yüksek bir yaşam sürmek her kentlinin hakkıdır. Plansız ve sağlıksız yerleşme nedeniyle hizmetlerin güçlükle götürülebildiği, kentsel donatıların yetersiz kaldığı/olmadığı yerleşim birimlerinde kentsel çözümler üretip, uygulamak gerektiğini vurgulayarak bu doğrultuda ilçe çarşı merkezinde 80 adet konut, 90 adet işyeri ve 1000 kişilik cami yapıldığını ve projenin 2012 yılının ilk yarısında bitirileceğini belirtti.
            Başkan Türkan, fiziksel yapıdaki yenilemenin yanında, sosyo-ekonomik gelişmeyi de hedeflediklerini Tuzluca’da Kentsel Dönüşüm Projesi'nin başlangıç noktası olduğunu, fiziksel ve sosyal yapıyı bir bütün olarak ele aldıklarını belirterek Tuzluca’daki topyekün sıçramanın devam edeceğini belirtti.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası