Bakan Akdağ “Herkes Terörle Arasına Mesafe Koymalı”

Tarih : 2011-10-24 / Kategori : Genel Haber

Bakan Akdağ “Herkes Terörle Arasına Mesafe Koymalı”

      Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “yaptıklarımızdan rahatsız olan eli kanlı terör örgütü ve ona destek çıkan bir parti var” dedi.

             Iğdır Üniversitesinin açılış töreni ve 250 yataklı devlet hastanesinin temelini atmak için Iğdır’a gelen bakan Akdağ, valiliği ziyaret etti.
               Valilik girişinde Vali Amir Çiçek ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Akdağ, valilik makam odasında yaptığı konuşmada, Ak Parti hükümetinin sağlıkta herkese hizmet verdiğini, ığdır’da 41 bin metrekare büyüklüğün de Iğdır’ın 30 yılına yetecek bir hastane yapacaklarını 3 yıl içinde biteceğini söyledi.
                Yapılan yatırımlardan birilerinin rahatsız olduğunu vurgulayan Bakan Akdağ, “Biz yaptıklarımızdan dolayı iftihar ediyoruz. Biz emanetciyiz, yaptıklarımız milletin sayesindedir. Yapılan hizmetleri kendi kötü emellerini engelliyecek unsur olarak görenler var. Bu unsurların başında eli kanlı terör örgütü PKK var. Bu örgütle birlikte haraket eden bir partide var.Maalesef burdan açıkca söylüyorum biz Kürtlerin hakkını koruyoruz diye ortaya çıkan parti üzülerek söylüyorum Türk’ü de, Kürdü’de, Arabı’da üzüntüye boğan kanlı eylemlere devam eden terör örgütünü lanetliyemiyorlar. Ben açıkca sesleniyorum, biz bu terörü lanetliyoruz diyorlar asker ölmesin, kendi ifadeleri ile tırnak içinde gerilla ölmesin diyorlar böyle ifadeler utanılacak ifadelerdir.Açıkca söylesinler ortada bir terör örgütü var.Bu güvenlik güçleri evlatları ne yapsınlar vatanlarını korumak için canlarını feda ediyorlar Allah rahmet etsin. . Güvenlik güçleri ile eli kanlı katillerle aynı göstermeye çalışan muğlak ifadelerle konuşanları millet çok iyi tanımalıdır. Herkes, Iğdırlılar iyi tanımalıdır. Bizim nazarımızda insan mukaddestir.. Anası Kürt olmuş Türk olmuş fark etmez. Hepimiz birbirimizin kardeşiz, bu topraklar Malazgirt’ten beri bizim yurdumuz, terör olmasa huzurumuz yerinde daha çok gelişiriz, kalkınmamız kolaylaşacak. Bu meselede terör örgütünü adete bazı hakları arıyor gibi göstermektedirler.” dedi.
Daha sonra Kültür sarayında Iğdır Üniversitesinin açılış töreninde konuşan bakan Akdağ burada da terör konusuna değinerek, canlarımız eli kanlı katiller tarafından şehit ediliyor. Ciyerimiz yanıyor. Hak istiyoruz diye masum insanların kanı dökülür mü? Ama bunlar döküyor.Bizim kültürümüzde ırkcılık, kavmiyetcilik yoktur.Birileri gençlerimizi ırkcılık üzerinden kandırıp dağa götürüyor. Bunu ırkcılık yaparak yapıyor. Bu şehirde bin yıldır azerisi, kürdü kardeşce yaşamıştır. Bunun için bu ırkcılığı ayakarımızın altına alıp çiğnemeliyiz. Bizler için insan önemlidir. Bu terör örgütüne destek verenlere söyleyecek sözümüz artık yok.Türkiye cumhuriyetine kim hainlik ederse bunların hakkından geleceğiz.” dedi Bu konuşmayı yaparken gözleri doldu ağlamaklı oldu. Daha sonra 1960 yılında yapılan ihtilale değinerek “3 seçimle gelmiş kişi haksız yere idam edildi. Bizleride yıldırmak isteyenler vardı onların hakkından geldik, 28 şubat süreci ordadan kalktı. Halkın iktidarı var yinede dikkatli olmalıyız” şeklinde konuştu.
Daha sonra Melekli caddesine geçerek burada 250 yataklı devlet hastanesinin temelini attı, burada yaptığı konuşmada da Sağlık alanında yapılan hizmetlere değindi. Ak parti il başkanlığında partililerle buluşarak terör konusuna değinerek birlik beraberlik içinde olunulmasını, oyunlara gelinmemesini söyledi.
Ardından Suveren köyü yakınlarında yapımı devam eden Iğdır üniversitesinin kampüs binasının temelini attı burada yaptığı konuşmada da gençlere seslenerek “oyunlara gelmeyin birlik içinde olun ırkcılık yapmayın biribirinizi sevin. İnsanları öldüren güvenlik güçlerimizi şehit edenlere fırsat vermiyeceğiz.” dedi.         Bakan Akdağ
daha sonrada Iğdır’dan ayrılarak Doğubayazıt üzerinden memleketi Erzurum’a gitti.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası