Van’da Depremde yaralanıp Iğdır’a getirilen yaralı sayısı 10’a çıktı

Tarih : 2011-10-25 / Kategori : Genel Haber

Van’da Depremde yaralanıp Iğdır’a getirilen yaralı sayısı 10’a çıktı

Iğdır Valisi Amir Çiçek yaralıları ziyaret etti.

             Van da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremde yaralanıp tedavi için Iğdır’a getirilen yaralı hasta sayısı 10’a çıktı.
Iğdır Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek,Iğdır devlet hastanesine gelerek yaralıları ziyaret etti. Geçmiş olsun dileklerini iletti.
Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Vali Amir Çiçek, ”Depremi biz Iğdır’da da hissettik. Herhangi bir can ve mal kayıbı yok küçük bir sarsıntıydı. Kriz merkezimiz faaliyete geçerek önce Devlet hastanesini hazır hale getirdik ardından 7  tam donanımlı ambulans doktorları ve 6 tane uzman doktor, 10 tane elektrik teknisyeni, 4 jeneratör, 260 çadır, 30 battaniye ve iş makineleri  arama kurtarma ekibi gönderdik. Hastanemize 2’si çocuk 4’ü yetişkin 6 kişi geldi tedavileri sürüyor. Hayatını kayıp edenlere Allahtan rahmet yaralılarımıza şifa diliyorum. İnşallah sayı artmaz. Iğdırlı vatandaşlarımız beni telefonla arayarak ne lazımsa yapalım diyorlar ayni yiyecek ve battaniye yardımı yapabilirler.” dedi.
               Van’ın  Erciş ilçesinde evlerinin ve yurdun çökmesi sonucu yaralanan Anne  Nazan Canpolat (36) ile  kız Sıla Canpolat, Elif Dokumacı, Şevval Canpolat, Derya Sağlık, Şevval Sıla Arslan Iğdır’dan giden ambulanslar tarafından Iğdır’a getirilerek tedavi altına alındılar. 10 yaralıdan 5 kişi taburcu edildi.
Diğer yaralıların durumunun iyi olduğu belirtildi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.