Atatürk'ü Anma Haftası

Tarih : 2011-11-11 / Kategori : Genel Haber

Atatürk'ü Anma Haftası

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 73. yılı münasebetiyle Iğdır’da anma törenleri düzenlendi.

            İlk tören Belediye önündeki Atatürk anıtına Iğdır Valisi Amir Çiçek, Garnizon Komutanı ve J.Alay  komutanı Mustafa Akış, Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, Iğdır Cumhuriyet Başsavcı vekili Cüneyt Uysal ve protokol üyeleri tarafından çelenklerin konulmasıyla başladı.
Saat 9' u 5 geçe 2 dakika çalan siren sesleriyle Şanlı Bayrağımız yarıya indirildi. İstiklal marşı söylendi. Atatürk anıtı yanındaki Meşaleler yakıldı.
Daha sonra Kültür Sarayı Salonunda Atatürk’ü anma programına devam edildi. Anma programına Iğdır Valisi Amir Çiçek,  Garnizon komutanı ve J.Alay  komutanı Mustafa Akış, Ağır Ceza reisi Sefa Şişman, 5.Hudut alay komutanı piyade  Kur. Alb. Hidayet Arı, Iğdır Üniversitesi rektör vekili Prof.Dr. Nurhan Akyüz, Iğdır İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Kurum ve Kuruluşların Yetkili Müdürleri ile Askeri erkan katıldı.
Atatürk'ü anma programını başlatan, 5. Hudut Alay komutanlığında görevli Maliye Üsteğmen Kasım Mazılıgüney  Atatürk'ün askeri kişiliğini anlatarak şunları söyledi: "Yine bir on kasım sabahı çağdaş demokratik, laik ve üniter Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk’ü  ebediyete intikalinin  73. yılında O’nun Aziz hatırasını bir defa daha minnetle anmak için toplanmış bulunuyoruz. Atatürk'ü bugün bir daha arıyor ve anıyoruz. Atatürk geleceği gören ve bilen insandı. Onun yokluğunu yüreğimizde yaşıyoruz. Askerlik, Liderlik, Devlet adamlığı Reform alanlarında başarısının temelini oluşturan yetenek ve nitelikleri bir bütün olarak kendi kişiliğinde toplamış müstesna insan ulu Önder Atatürk 10 kasım 1938 yılında aramızdan ayrıldı.     Atatürk aklı ve bilimi tek yol gösterici olarak almış ve karşılaştığı her duruma uygun çözümler üretmiştir. Türk ordusu her zaman onun izinde gitmeye devam edecektir..." dedi.
Atatürk’ün biyografisi anlatıldı..Öğrencilerin şiir okumasının ardından 125. Yıl Anadolu lisesi öğrencilerinin ve öğretmenlerinin hazırladığı Atatürk orotoryosu sunumu ile  program son buldu.

 

Facebook Beğenenler

  1. misafir 2011-11-11 09:46:54

    Protokolün arkasındaki kurum amirleri, farkında değiller herhalde Atatürk'ü anma programında olduklarının. Atatürk'ü yad etmek yerine kim bilir neye gülüyorlar. Gülücük attıkları nasılda belli oluyor !!!

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.