Gadir-i Hum Bayramı Çerçevesinde Iğdır'da 10 Bin Kişiye Yemek Verildi

Tarih : 2011-11-16 / Kategori : Genel Haber

Gadir-i Hum Bayramı Çerçevesinde  Iğdır'da 10 Bin Kişiye Yemek Verildi

Dini hoca Kazım Bahşi "Peygamber efendimiz Hz. Ali'yi varis göstermişti" dedi.

        Iğdır da yaşayan  Caferi mezhebine bağlı vatandaşlar Gadir Hum bayramı nedeniyle Atatürk caddesi Zübeyde hanım bulvarında 10 bin kişiye ihsan yemeği verdiler.
Hazreti Muhammed'in (S.A.V.) Hicretin 10. yılında veda haccı dönüşünde Medine, Mısır ve Irak yol ayrımındaki Gadir-i Hum mevkiinde Hazreti Ali'yi müjdeli ifadelerle taltif ettiği gün, Iğdır'da bayram havasında kutlanıyor. Bazı  Caferiler kendi aralarında topladıkları paralarla dün Melekli kasabasında 2 bin kişiye, bugünde Iğdır merkezde 10 bin kişiye Hz.Ali için yemek dağıttılar.
             Iğdır da Caferilerin dini hocalarında  Kazım Bahşi, gazetecilere yaptığı açıklamada “Peygamber efendimiz hac dönüşünde kendinden sonra varis olarak Hz.Ali'yi göstermiştir" dedi. Kazım Bahşi, Zübeyde Hanım Bulvarında kurulan çadırın önünde  yaptığı açıklamada " Bilindiği gibi Hz. Resulullah veda haccından dönerken Gadiri hum denilen bir bölgede bütün hacıları bir araya toplayarak " Hz . Ali 'yi yanına çağırdı ve sağ elini havaya kaldırarak, benden sonra veliniz Ali'dir. Beni seven onu sevsin..." mealinde hitap etmiştir. Şia-caferi inancına mensup kişiler bu günü bayram olarak yadederler. Bugün Gadiri hum bayramıdır yani Hz. Ali'nin Peygamber efendimiz kendisinden sonra varisçi olarak gösterdiği gündür. Biz Caferilerde bugün bayram günüdür. Bütün ehlibeyt dostlarının bayramını kutlarım" dedi.
Hz. Ali'nin Peygamber efendimiz tarafından Hicretin 10. yılında Gadiri Hum da varis gösterilişinin 1422.yılı nedeniyle  hayırsever vatandaşların katkılarıyla etli pilavdan oluşan 10000 kişiye yemek  5 yıldır veriliyor.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.