Iğdır İl Özel idaresi 2012 Yılı bütçesi kabul edildi

Tarih : 2011-12-07 / Kategori : Genel Haber

Iğdır İl Özel idaresi 2012 Yılı bütçesi kabul edildi

Iğdır İl Özel idaresi 2012 Yılı bütçesi İl Genel Meclisinde kabul edildi.

          16 Milyon lira olan 2012 yılı bütçesi hakkında, Plan ve bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor İl Genel Meclisinin toplantısında görüşülerek karara bağlandı.
           İl Özel İdaresi  meclis salonunda yapılan toplantıda  Meclis Başkanı Cengiz Savaş, başkanlığında karara bağlanacak gündem maddeleri görüşüldü ve bütçe kabul edildi.
              Kurum Müdürlerinin katıldığı toplantıda konuşan Iğdır valisi Amir Çiçek, 2012 yılı Bütçesinin kabul edilmesi dolayısıyla İl Genel Meclisinde bir teşekkür konuşması yaptı.
           Vali Çiçek, sözlerine, 2012 yılı bütçesinin kabul edilmesi dolayısıyla teşekkür ederek başladı. Bütçenin kabul edilmesinin, karşılıklı güvenin işareti olduğuna dikkat çeken Vali, “Bir arkadaşımızdan bir şey sorulduğu zaman kendisini sorgulama gibi düşünen arkadaşlar var. Biz konu hakkında bilgi alarak en iyi hizmet nasıl götürürüz diye düşünüyoruz ve açık olmalıyız. Bütçe bir şekilde kabul edilir, ama önemli olan güvenin tecelli etmesidir” dedi.
Paranın belli yerlere harcanacağını ifade eden Vali Çiçek, “seçilmiş ve atanmışlar arasında iyi bir diyalog olduğu müddet içinde daha fazla hizmet götürmüş oluruz.
16 milyon ‘luk Bütçenin üzerine Köydes, Kalkınma ajansı, AB birliği, köye hizmet götürme birliğinden gelen desteklerle bu rakam 60- 70 milyona çıkar. 23 yıllık İdarecilik düşüncem budur, bir buçuk yıldır birlikteyiz. 2012 yılında daha verimli imkânı yaratmak için çalışmalıyız. İl genel meclisinde tartışma yaparak en iyi neticeyi almalıyız. Eleştiriye açık yöneticiyim, amaç doğruyu bulmak. Sağlıklı bilgi içinde verilen kararlara saygım sonsuzdur“ şeklinde konuştu.
Soru ve cevap bölümünde Meclis üyesi İsa Kızıltaş, İlçe gezilerinde kendilerinin, de olması ve denge konusunu dile getirdi. Av. Ahmet Tutulmaz, Okulların Tamirat ve tadilatı kışa kalmasın dedi. Kenan Açıkel, 16 milyon bütçe gömleğinin Iğdır İline Dar geldiğini ödenek azlığı hizmet götürme işini kısıtlıyor. Kasım Yiğit, Aldığımız Kararlar Geri dönüyor uyumsuzluk içinde herkes koltuğunu koruyor dedi. Eğit Kaya İl Müdürleri ile İl özel idaresi arasında diyalog eksikliği var. 20 bin oy alarak buraya geldik ve iyi bir hizmet ortamından yanayız dediler.
Soruları Cevaplayan Vali Çiçek, “KÖYDES ödenekleri ciddi manada bizi destekliyor biliyorsunuz, bu yıl kanalizasyon ağırlıklı hizmetlerle kaliteyi artırarak sıcak asfalt dökümüne ağırlık vereceğiz.“ dedi.
İl Genel Meclisi toplantısına Meclis Üyelerinin yanı sıra, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Güneş ve birim müdürleri katıldılar.

 

Facebook Beğenenler

  1. UMUT YILMAZ 2011-12-08 05:34:32

    ıgdir icin hayırlı ugurlu olsun.insallah 2012 de ıgdır ın yesil alan,otopark sorununuda ilgililerce cozüme kavusturulur

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.