Aras Havzası Şiir Dinletisi

Tarih : 2011-12-20 / Kategori : Genel Haber

Aras Havzası Şiir Dinletisi

II. Uluslararası Aras Havzası Sempozyumu nedeniyle "Aras Havzası Şiir Dinletisi" yapıldı.    

          Eğitimci, Araştırmacı ve Yazar, Tuzluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Zakir ACAR, tarafından hazırlanan Iğdır, Aras ve Ağrı Dağı üzerine yazılan şiirler Tuzluca'da görev yapan öğretmenler tarafından okundu.
            İlimizde Sempozyum için bulunan ilim adamları ve hocalar tarafından büyük bir beğeni ile izlendi ve alkışlandı.
Özellikle Ziya Zakir ACAR'ın "Iğdır Güzellemesi" isimli şiiri okunduğunda büyük bir alkış aldı.
İlimiz Valisi Sayın Amir ÇİÇEK, programın sonunda yaptığı konuşmada; İlimize gelen ilim adamlarına teşekkür etti.
Böyle güzel bir organizeyi yapan Tuzluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Zakir ACAR''a teşekkür etti. Ziya Zakir ACAR'ı ayağa kaldırarak alkışlattı.
Vali Amir ÇİÇEK, konuşmalarında Ziya Zakir ACAR'ın kendisini Iğdır'a adadığını söyledi. Iğdır'ı çok güzel tanıttığını, her yerin fotoğraflarını çektiğini ifade etti.
Daha sonra Prof. Dr. Oktay BELLİ, mikrofona gelerek, Sayın Valimiz Amir ÇİÇEK’e teşekkür etti. Ziya Zakir ACAR'a teşekkür etti ve Ziya Zakir ACAR'ın çok büyük bir araştırmacı olduğunu belirtti. Keşke bütün illerde Ziya Zakir ACAR gibi bir araştırmacı olsaydı dedi. Kendisiyle yaz aylarında yüzey araştırmaları yaptıklarını belirtti. Aras Nehrinin cennetten doğan dört nehirden biri olduğunu belirtti.
İlimiz Valisi Amir ÇİÇEK, Sempozyum anısına hocalara birer el çantası hediye etti. Hediye çanta içerisinde bir kavanoz Iğdır salçası, Iğdır kaşarı ve Ziya Zakir ACAR'ın Her Yönüyle Iğdır isimli kitabı hediye edildi.
Prof. Dr. Metin TUNCEL' de yaptığı konuşmada Iğdır'ın ayrıcalıklar İli olduğunu belirtti. Aras ve Iğdır arasında bulunan Iğdır'ın eşi ve benzeri olmadığını belirtti.

Facebook Beğenenler

  1. bay XGN25G 2011-12-20 19:46:50

    Bu haberin sipariş üzerine servise sunulduğunu ortalama bir okuyucu çakmıştır zaten.Anlatım yanlışlarıyla dolu sözüm ona bu haber, kötü bir Ziya Zakir ACAR Güzellemesi olmuş.Yanlış saymadıysam haberde 17 cümle var bunların 8 tanesinde Ziya Zakir ACAR ismi geçiyor.O da bundan çok memnun kalmıştır herhalde...Anlaşılan aramızda birileri adına ve soyadına tapıyor!

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.