Vali Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı Toplantısına Başkanlık Etti

Tarih : 2011-12-20 / Kategori : Genel Haber

Vali Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı Toplantısına Başkanlık Etti

         Van’da Meydana gelen depremden sonra harakete geçen yetkililer meydana gelebilecek olan olası  bir depremde  ne gibi tedbirler alabiliriz konusunda çalışmalarını sürdürüyorlar.

           Bu çerçevede Iğdır Valiliği konuyla ilgili bir toplantı yaparak kurum amirlerinden bilgi aldı.   Ülkemizde depremlerin neden olabileceği, zararların önlenmesi ve depremlere karşı güvenli yeni yaşam alanları oluşturulmasını amaçlayan “Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı” toplantısı Vali  Amir Çiçek’in başkanlığında ilgili birimlerin katılımı ile yapıldı.
             Valilik Toplantı salonunda Birim Amirleriyle bir araya gelen Iğdır Valisi Amir Çiçek, “İlimiz ikinci Derece deprem bölgesi bu nedenle depreme karşı her türlü tedbiri almak zorundayız. Deprem risk yönetiminin temel amaçlarından birisi daha güvenli ve yaşanabilir yerleşim alanları ve yapıların oluşturulmasıdır. Bu amaca ulaşmada illerin afet tehlike ve risklerinin bütünleşik bir yaklaşımla ortaya konularak bunlardan elde edilen sonuçların il çevre düzeni planlarına aktarılması büyük önem arz etmektedir.” dedi.
             Vali Çiçek, Bu konuda ilgili kurumlara çok önemli görevlerin düştüğünü, herkesin bu görevlerini yerine getirmek zorunda olduklarını ifade etti. Belediyelerin  görevini tam yapmasını isteyen Vali Çiçek, “Depremle mücadelede Belediyelere büyük görev düşmektedir. Ruhsatsız ve Temelsiz yapıları tesbit ederek yıkılmalıdır. Iğdır’ın yanı başında bulunan Ermenistandaki Nükleer santralde bölge açısından büyük bir sıkıntıdır. Bu nedenle İlgili bakanlık nükleer santralin kapatılması için gerekli temaslarda bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.
Daha sonra toplantı basına kapalı olarak yapıldı.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.